Olin maininnut värikkään kalakeiton ensimmäisen reseptini yhteydessä ja unohdin tyystin kirjoittaa sen ohjeen. Sitä oli yksi lukijoista toivonut ja päätin iltapuhtina sen tänne näpytellä. Kuvia ei ole, mutta menköön nyt ilman.

Värikäs kalakeitto 2-3 hengelle

  • 5dl vettä
  • 1tlk tomaattimurskaa
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1tl sokeria
  • ripaus sitruunapippuria
  • paketti seitikuutioita
  • 1pss pakastekeittojuureksia
  • oliiviviipaleita
  • (aurajuustoa)

Kiehauta vesi ja tomaattimurska. Lisää kalaliemikuutiot ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi leikattuna. Lisää kalakuutiot ja keittojuurekset. Mausta sitruunapippurilla ja sokerilla(voit halutessasi lisätä myös teelusikallisen kuivattua oreganoa). Anna poreilla hiljakseen niin, että kalat ja juurekset sulavat ja keitto saa makua. Lisää lopuksi oliiviviipaleet. Lisäsin ennen tarjoilua auramurua keiton keskelle ja se olikin yllättävän hyvä idea. Juusto suli mukavasti ja antoi makua. Sitä ei ole pakko lisätä jos homejuusto ei miellytä, mutta ainakin meidän nelihenkiselle torstain päivällisporukalle maistui :)