Vietimme viikonlopun kahdestaan möksällä ja nautimme viimeisistä lomapäivistä. Töitähän on tietysti koko ajan painettu, mutta koulu alkoi nyt maanantaina. Vesi oli lämminnyt mukavasti ja sauna teki poikaa pitkästä aikaa. Illan kruunasi superherkut; alkupalaksi Tina Nordströmin Tina.-kirjasta katkarapucocktail2002 (mitä väliä vaikka ollaan viisi vuotta myöhässä??), pääruuaksi sitruunakanaa ja grillattuja kasviksia salaattipedillä ja jälkiruuaksi tuoreita vadelmia sekä hedelmiä kermavaahdolla, kuohuvan kera. Olipas mukava kokkailla pitkästä aikaa kunnolla! Ja ennenkaikkea viettää rauhallinen viikonloppu kahdestaan :)

Tina on ehdottomasti minun suosikki naiskokkaaja ja suurin osa hänen persoonallisista resepteistään onnistuu tämmöiseltä harrastelijaltakin. Viimeisintä kirjaa en vielä omista, mutta jotenkin aavistelen, että se lähitulevaisuudessa löytyy vielä kirjahyllystämme. Sen verran täytyy reseptistä sanoa, että selleripyree hiukan pelotti minua. Juurisellerin maku/haju ei nimittäin viekoittele minua, mutta tässä yhteydessä se toimi loistokkaasti! Mökiltä ei löytynyt jostain kumman syystä cocktaillaseja, mutta lasi kuin lasi, mökillä ei niin nirsoilla...

824343.jpg

Katkarapu cocktail elokuu 2007 4 hengelle

Selleripyree

  • ½ kuorittu ja pilkottu juuriselleri
  • 5rkl ranskankermaa
  • suolaa ja pippuria

Yrttiöljy

  • ½dl hienoksi silputtua tilliä
  • ½ hienoksi silputtua persiljaa
  • oliiviöljyä (ohjeessa 1 ½dl, mutta tuntui aika hurjalta määrältä, huomasin, että liika oliiviöljy valui vähän rumasti annoksessa)
  • suolaa ja pippuria

Katkaravut

  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ suikaloitu napakka purjo (huuhtele hyvin)
  • öljyä
  • ½ pieni kurkku (poista vetinen sisus)
  • 2-3dl pieniä katkarapuja
  • suolaa ja pippuria
  • ½ viipaloimaton ranskanleipä (meillä oli Vaasan&Vaasan Pehtooria)

Keitä pilkottu selleri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta selleri ja ranskankerma tasaiseksi pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna pyreen jäähtyä ja jaa se sitten laseihin.

Sekoita yhteen tilli, persilja ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja silppua valkosipuli. Kuullota öljyssä pilkottu purjo sekä valkosipuli. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Anna sipuliseoksen jäähtyä ja sekoita se sitten yhteen kurkun ja katkarapujen kanssa. Valuta päälle yrttiöljyä ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Jaa katkarapuseos selleripyreen päälle.

Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi ja nosta leivinpellille. Valuta leiville yrttiöljyä ja paahda ne 200 asteisessa uunissa rapeiksi. Tarjoile leivät alkupalan kera.