Viikonloppuna kokkasin Keittiksessä pitkästä aikaa kunnon illallisen. Teki kovasti mieli tehdä etanoita ja kokeilla jotain uutta ohjetta. Yleensä etanoiden väsääminen on ollut isän heiniä, täältä löytyy hänen reseptinsä. Keittokomerossa en ole koskaan tehnyt etanoita, joten pannutkin piti hakea lainaan. Ohje löytyi netistä ravintolaketju El Toron sivuilta. Kuopiossakin oli joskus aikoinaan El Toro ja se oli minun ehdoton ykkösravinteli. Tosin arviointikriteerinä oli paras leikkipaikka(siellä oli mm. pieni keittiö! Kaikkea sitä jääkin mieleen...), kaikista ohuin lehtipihvi sekä menusta askarreltava härkänaamari :D 

Erityisen mukavan maun pannulle toi espanjalainen manchego-juusto. Kannattanee kokeilla joskus juustopöydässä, jos on lampaanmaidosta tehtyjen juustojen ystävä. Marinoinpa joskus manchegoa brandyn ja hunajan voimin. Kokeilkoon ken uskaltaa ;)

Kuvien laadusta huomaa taas iltojen pimenneen. Ruokien valokuvaaminen on taas yhtä tuskaa, mutta kyllä kai näistä jonkun kuvan saa!

877324.jpg

El Toron etanapannu (kahdelle)

  • 1 tölkki etanoita (yhdestä purkista riittänee kolmeen pannuun)
  • 6rkl voita
  • kourallinen persiljasilppua
  • 3 kynttä valkosipulia
  • kourallinen raastettua manchego-juustoa
  • viipale kuivahtanutta vaaleaa leipää

Sipellä leipä juustoraasteen joukkoon. Jätä muruseos odottamaan. Huuhtele etanat kylmän vesihanan alla. Puolita etanat. Kuumenna pannu liedellä ja sulata pannulla voi. Lisää pannulle etanat ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Kuullota hetki. Ropsauta pannulle persilja ja sekoita hyvin.

Nosta jokaiseen etanapannun koloon kaksi etanan puolikasta, tilkka voisulaa ja mausteita. Ripottele etanoiden päälle reilusti juusto-leipämurua. Kuorruta pannut uunin ylätasossa 225 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin ja pannuista kuuluu tirinää. Tarjoa tuoreen maalaisleivän ja sitruunaviipaleen kera. Kyllä uppoaa muuten vähän epäluuloisempaankin yleisöön ;)