Ostin vähän aikaa sitten Matthew Drennanin Keitot-kirjan, jossa on 75 erilaista keitto-ohjetta. Olen jo muutamia keittoja testaillut, kuten epäonnen kermaista munakoisokeittoa (ei se nyt oikeasti ollut pahaa, mutta aika laimeaa). Viimeisin keitto kuitenkin onnistui tosi hyvin ja tästä ei paljoa enää keitto kevene! Kokeilkaa tätä alkukeitoksi tai kevyeksi lounaaksi. Paahdetun paprikakeiton lisukkeeksi tarjottiin parmesaanileipiä, jotka eivät kyllä enää täytä kevyen kriteerejä. Ohjetta on taas vähän ruukattu.

1229576.jpg

Paahdettu paprikakeitto neljälle alkuun

  • 2 keskikokoista sipulia
  • 5 kuorimatonta valkosipulinkynttä
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa (nyt on hyvä käyttää jääkaappiin unohtuneet nahistuneet yksilöt)
  • 1 tuore chili (tätä ei ollut alkuperäisessä ohjeessa)
  • 3rkl oliiviöljyä (voi lorauttaa vähemmänkin)
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 300g tomaattimurskaa
  • n. 2-3dl kylmää vettä
  • suolaa ja mustapipppuria myllystä
  • ruohosipulia koristeeksi

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja halkaise paprikat, poista siemenet. Lohko paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit kahdeksaan osaan. Puolita chili ja poista siemenet. Levitä leivinpellille paprikat, sipulit, chili ja valkosipulit (kuorineen). Kaada vihannesten päälle oliiviöljy ja sekoita hyvin. Kääntele paprikat nahkapuoli ylöspäin. Paahda kasviksia n. 30 min., kunnes ne ovat kypsiä ja vähän hiiltyneitä.

Anna kypsien vihannesten jäähtyä tovi. Raasta sillä aikaa appelsiinin kuori ja purista mehu. Kuori kypsät valkosipulit. Mittaa tehosekoittimeen tomaattimurska, appelsiinin kuori ja mehu, jäähtyneet vihannekset ja vesi. Aja tasaiseksi keitoksi, lisää tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohjeessa kehotettiin tarjoamaan keitto viileänä. minä kuitenkin lämmitin se ennen tarjoilua, mutta melko viileänä se sitten tarjottiin, kun piti lähteä etsimään armainta pyykkituvasta :D Koristele keitto ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tee halutessasi parmesaanileipäsiä. Leikkaa esim. paahtoleipä kolmioiksi ja voitele kolmiot voilla. Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja gratinoi hetki uunissa.