Testasimme perjantaina isommalla porukalla Kuopion uuden ravintolan nimeltään Harald. Haraldeja on myös Turussa ja Tampereella, joten kyseessä on ketjun poikasen jatke. Kuten nimi kertoo, ravintola on viikinkihenkinen ja menu/miljöö sen mukainen. Sisustus on tarkkaan harkittu ja hienosti toteutettu. Ruoka on hiukan brutaalia ja tarjotaan lankulta/miekalta tms. Ruokalista oli hauskasti kirjoitettu, mutta nälkäisenä ei jaksa lukea mistä himskatista se Erik Punainen on lohensa pyytänyt. Itse ruoka ei tehnyt lähtemätöntä vaikutusta. Se oli hyvää, mutta hinta-laatusuhde ei kohdannut. Minulla oli kamera mukana, mutta kaikessa hässäkässä unohdin ottaa kuvia. Ehkä tämä oli vielä alkukankeutta, mutta seuraavalla kerralla ei enää anneta armoa! :)

Lauantaina oli vihdoin aikaa viettää kunnon koti-ilta, saunoa ja tehdä hyvää ruokaa. Lainasimme Prison Break-DVD:t siskoltani ja vietimme Pako-maratonin. Kaikki olivat kehuneet sarjaa ja niin vähän katsomme nykyään telkkaria, että nyt oli aika laittaa aivot narikkaan ja löhötä koko päivä. Suunnittelin ruuaksi täytettyjä possunpihvejä valkoviinikastikkeella, hunaja-timjamivihanneksia ja tomaatti-yrttiriisiä. Jälkiruuaksi oli perinteistä omenahyvettä. Possurullat oli uusi resepti ja vaikutti heti alkajaisiksi liian hyvältä ollakseen totta. Hyväähän se oli, eihän siitä mihinkään pääse! :) Reseptin löysin HOK Elannon sivuilta, joilla kannatta muuten surffailla.

Täytetyt possurullat kahdelle

  • 4 nuijittua porsaan ulkofileepihviä(hyvin jaksettiin syödä kaksi rullaa per nenä)
  • suolaa, mustapippuria ja jauhettua inkivääriä
  • 125g kivettömiä oliiveja
  • kourallinen oreganosilppua
  • 3rkl voita
  • 1rkl hunajaa
  • 5dl valkoviiniä
  • 1,5-2rkl vasikanfondia
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 2 kokonaista laakerinlehteä
  • 1tl hunajaa
  • oreganosilppua

Ota pihvit 1-2 tuntia ennen ruuanvalmistusta huoneenlämpöön. Levitä pihvit leikkuulaudalle ja mausta ne toiselta puolelta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä. Käännä pihvit maustepuoli alaspäin. Hienonna oregano ja oliivit. Ripottele ne tasaisesti pihvien keskelle. Kääri pihvit rullalle ja kiinnitä muutamalla hammastikulla. Kuumenna voi ja hunaja paistinpannussa ja paista kääryleet joka puolelta kauniin väriseksi. Älä kuitenkaan käristä liikaa, koska possu kuivuu helposti.

Lisää pannuun viini, fondi, laakerinlehdet ja valkopippurit. Peitä pannu kannella ja anna hautua n. 10 minuuttia. Tässäkään vaiheessa ei kannata jättää kääryleitä yksin, koska ne kuivuvat jos ovat kauan liemessä. Nosta kääryleet lautaselle ja peitä foliolla. Keitä kastikeliemi puoleen. Lisää kastikkeen joukkoon loppu hunaja(1tl) ja oreganosilppu. Hauduta hetki. Halutessasi voit lisätä esim. salvia silppua. Sitä ei vain nyt ollut saatavilla, vaikka kuinka tivasin Prisman myyjältä. Siivilöi kastike kattilaan ja pidä lämpimänä. Tarjoa possu ja kastike keitetyn riisin kanssa. Maustoin riisin muutamalla ruokalusikallisella tomaattipyreettä ja timjamisilpulla.

Hunaja-timjamivihannekset

  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½kesäkurpitsa
  • 2rkl tuoretta timjamia
  • 1-2rkl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä

Viipaloi kasvikset sopiviksi tikuiksi.Kuumenna runsas loraus(huom! RUNSAS!) oliiviöljyä paistinpannulla. Freesaa vihannekset öljyssä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät tule lötköiksi. Lisää loppuvaiheessa mausteet ja napsi pari vihannesta suuhun, että tiedät sopivan mausteiden määrän.

335594.jpg