En kerta kaikkiaan pystynyt vastustamaan Virginie Besanconin uutta keittokirjaa Aurinkokeittiöni - Välimerellisiä kasvisruokia. Kirja sisältää pelkästään kasvisruokia eri vuodenaikojen mukaan kokattuna. Selailin kirjaa ehkä minuutin ja tein heti ostopäätöksen. Mm. sipulimarmeladi, kirsikkatorttu ja pistoukeitto näyttivät ja kuulostivat niin herkullisilta, että kirja suorastaan hyppäsi kassalle. Olen kokeillut kirjasta jo muutamia ohjeita hyvin tuloksin. Kauniiden ja värikkäiden kuvien sekaan on tosin eksynyt virheitä resepteissä, joten kannattaa olla tarkkana jos kokkailee kirjasta. Kirjassa ei sinänsä mitään maata mullistavia reseptejä ole, mutta pelkästään kuvien vuoksi kannattaa kirja ainakin lainata. Ehkä päädyn kokeilemaan ensimmäistä kertaa tofua, niin vetävältä näytti Boulettes de tofu à la sauce provencale eli tofupullat provencelaisessa kastikkeessa ;)

1692607.jpg

Oliivileipä

  • 300g (n.4dl) vehnäjauhoja
  • n.2dl vettä(ohjeessa vain 1,5dl, mutta yritäpä sitä taikinaa vaivata!)
  • vajaa 1pussi kuivahiivaa
  • 3rkl oliiviöljyä
  • reilu 1tl hienoa merisuolaa
  • ½tl vastajauhettua mustapippuria
  • 3tl sokeria
  • 100g kivettömiä mustia oliiveja renkaiksi leikattuna

Mittaa jauhot isoon kulhoon. Sekoita jauhoihin kuivahiiva. Tee jauhojen keskelle reikä ja mittaa siihen suola, sokeri, pippuri, öljy ja reilusti käden lämpöinen vesi. Sekoita ainekset. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä kymmenisen minuuttia. Nosta kohoamaan kostean leivinliinan alle tunniksi. Vaivaa kohonnut taikina yhdessä oliivirenkaiden kanssa kapeaksi leiväksi. Leikkaa leivän pintaan terävällä veitsellä viiltoja ja jauhota pinta. Anna kohota uunin lämpenemisen ajan. Paista 225 asteessa noin 20minuuttia. Jäähdytä leipä ritilällä hyvin ennen leikkaamista.

1692621.jpg