Minun piti jo aikoja sitten lisätä pyhäinpäivän illallisen tuotokset blogiin, mutta erinäisten ongelmien vuoksi se ei onnistunut. Nyt vihdoin ja viimein pääsen kirjoittelemaan ohjeet, joista suurin osa oli uusia tuttavuuksia. Pyhäinpäivästä on vierähtänyt jo useita viikkoja, mutta nämä ohjeet eivät ole mitenkään sidottu tiettyyn juhlaan. Osa ohjeista on itse keksimiäni, siksi olimmekin varautuneet soittamaan minä hetkenä hyvänsä Puijon Pizzeriaan! 

Illan menu oli seuraavanlainen: alkupalana oli Salaatti a´la Sohvi hunajaisen manchegon (ohje Maku 7/06)ja mansikkakastikkeen kera(ohje netistä, en muista osoitetta, pahoittelut!). Pääruokana pesto-tomaatti-kuorrutettua broileria (oma keksimäni ohje) ja ketsuppiset lohkoperunat (ohje täältä : http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2006/10/ketsuppiset-lohkoperunat.html). Jälkiruokana mausteinen vaniljakiisseli (ohje Kotivinkin joulunumerosta16B/2006).

Alkupala

Salaatti a´la Sohvi 4hengelle

  • 1 avokado
  • 3 kiiviä
  • 1 rasia ananaskirsikoita
  • 1-2 ruukkua jääsalaattia
  • 1pss Crispy Saladmix(Parrots)
  • 1 lime

Pese salaatti ja kuori hedelmät. Asettele salaatin ainekset kauniisti lautaselle, jätä keskelle tilaa juustoille. Koristele ananaskirsikoilla ja purista limen mehu salaatin päälle. Viimeistele salaatti kauniin punaisella mansikkakastikkeella.

Hunajainen manchego

  • 250g manchego-juustoa

Marinadi:

  • 3/4dl hunajaa
  • 3/4dl brandyä
  • vajaa 1tl tähtianista (karkeaksi rouhittuna)

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pilko juusto sopiviksi suupaloiksi ja lado palat kannelliseen purkkiin. Kaada marinadi juuston päälle ja anna marinoitua ainakin vuorokausi jääkaapissa.

Mansikkakastike

  • 2dl mansikoita (pakasteesta tähän vuodenaikaan)
  • 1/2dl oliiviöljyä
  • 2rkl balsamicoa
  • 2tl hunajaa
  • ripaus suolaa ja pippuria

Soseuta kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

276942.jpg

Pääruoka

Pesto-tomaatti-kuorrutettu broileri

(Määrät kannattaa tuplata jos epäilee, että nämä ohuet leikkeet eivät riitä)
  • 560g Atria  Marinoitu Broilerin Ohut Leike Fileestä(4kpl)
  • 1prk pestoa
  • 1tlk Italian stewed tomatoes(yrtti)
  • 3-4 valkosipulinkynttä 
  • Parmesaaniraastetta

Kypsennä broileri pannulla niin, että se ottaa väriä. Broilerin ei tarvitse kuitenkaan olla aivan kypsää, koska se saa hautua vielä uunissa. Lado ruskistuneet broilerit laakeaan voideltuun uuni vuokaan. Asettele tomaatit broilereiden viereen ja kaada jäljelle jäänyt mehu vuon pohjalle. Suikaloi valkosipulit ohuiksi siivuiksi ja ripottele vuokaan. Lusikoi broilereiden päälle reilu kerros pestoa(kannattaa ostaa hyvää pestoa!) ja ripottele lopuksi parmesaaniraastetta. Kypsennä broileri 200asteessa (aika tuntematon!) niin, että pinta ottaa hyvin väriä.

276997.jpg

Jälkiruoka

Mausteinen vaniljakiisseli

  • 7dl maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 kanelitanko
  • 1/4tl kardemummaa
  • 4rkl perunajauhoja
  • 3rkl sokeria
  • 1 keltuainen

koristeeksi:

  • Marianne karkkeja
  • 1 valkuainen

Laita maito, vanilja- ja kanelitanko kattilaan ja kuumenna. Anna mausteiden liota maidossa ainakin puoli tuntia. Ota maustetangot pois, halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet maidon joukkoon. Vatkaa maitoon kardemumma, pieneen maitotilkkaan sekoitetut perunajauhot ja sokeri(sokeria voi laittaa maun mukaan, itse ainakin lisäsin aika paljon). Kuumenna seosta kunnes se sakenee, ÄLÄ KEITÄ! Anna jäähtyä hetken aikaa ja vatkaa sekaan keltuainen.

Murskaa karkit kaulimen ja muovipussin avulla. Vatkaa valkuainen rikki. Kasta tarjoiluastian reunat valkuaisessa ja sen jälkeen karkkimuruissa. Laita karkkimuruja myös tarjoiluastian pohjalle sekä kiisselin pinnalle. Koristele tuoreella viikunalla ja tarjoile hyvin jäähtyneenä.

277023.jpg