Tein joskus aikoja sitten kasvislasagnea, joka vaati aika ronskilla kädellä tuunausta. Nyt uskallan julkaista oman version, jossa makuja kyllä piisaa. Viikonloppuna tomaattikastikkeeseen voisi lorauttaa punkkua, nyt ei tuota jaloa juomaa ollut tarjolla. Tuorejuuston voi korvata ricottalla, jos oikein äityy hurjaksi. Mausteita sitten törsätään oman uskalluksen mukaan, mutta tässäpä olisi pohjaa makoisalle lasagnelle:

671784.jpg

Kasvislasagne

  • lasagnelevyjä
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 1 tuore chili
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia silputtuna
  • 2 porkkanaa viipaleina
  • 1rkl hunajaa
  • 2rkl balsamicoa
  • kuivattuja yrttejä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2pss pakastepinaattia
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1prk ranskankermaa
  • parmesaaniraastetta

Silppua chili ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Lisää joukkoon silputtu sipuli sekä porkkana ja jatka kuullottamista. Kaada pannulle tomaattimurska ja mausta kastike suolalla, pippurilla, hunajalla, yrteillä sekä balsamicolla. Anna kastikkeen poreilla hetki liedellä. Tarkista maku.

Sulata pinaatti ja valuta siitä ylimääräinen vesi pois. Sekoita pinaatti tuorejuustoon. Mausta seos mustapippurilla. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Voitele lasagnevuoka öljyllä. Kauho vuoan pohjalle tomaattikastiketta ja asettele kastikkeen päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä levyjen päälle kerros pinaatti-tuorejuustotahnaa ja tahnan päälle kerros kesäkurpitsoita. Mausta kesäkurpitsat suolalla ja pippurilla. Peitä kurpitsat lasagnelevyillä ja jatka vuon täyttämistä taas tomaattikastikkeella jne. Jätä tomaattikastiketta viimeisen kerroksen lasagnelevyjen päälle. Levitä tomaattikastikkeen päälle ranskankerma ja viimeistele lasagne parmesaaniraasteella.

671777.jpg