Mukavaa alkanutta vuotta Keittokomeron lukijoille! Kuopiossa ei ole lupailtu tahi suunniteltu mitään erikoista kuluvan vuoden varalle, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä kaikkea tänne blogiin ilmestyy... Ehdotuksia on jo tullut, mutta saa nähdä mihin tämä kirjoittaja sitten äityy ;D Uutta vuotta vietimme ystäväporukan voimin, ilta kului rennosti racleten ja Dalmutin-pelin merkeissä, raketteja ja tinaa unohtamatta. Olipas erityisen hauska ilta, kiitos kuuluu hervottomalle vanhalle porukalle! Näissä tunnelmissa vuosi vaihtui:

1176923.jpg1182726.jpg

Alkanut vuosi ei ole täällä blogissa käynnistynyt kovin vauhdikkaasti, mutta aina sitä kaipaa pientä alkulämmittelyä juhlahumun jälkeen! Seuraava resepti on syntynyt monen sattuman summana. Saimme joululahjaksi Juhon vanhemmilta isohkon tahkon aitoa parmesaania. Halusin keksiä sille muutakin käyttöä kuin pastan päälle ripsottelua ja silmiini osui Lettupannun maan mainiot crackerit. Heidän ohjeessa on käytetty mantelijauhetta, mutta mennessäni ostamaan mantelijauhetta kauhistuin sen hinnasta, joten päädyin sitten mannaspelttijauhoihin. Spelttiin päädyin siksi, että samana päivänä kävimme kahvilla Kuopion korttelimuseon kahvilassa ja siellä söin teen kera juusto-spelttisarven. (Museossa ja kahvilassa kannattaa piipahtaa, jos on joskus vierailulla Kuopiossa, viihtyisä miljöö kahvittelulle.) Spelttiä en ole kuunaan käyttänyt, mutta laitoin sen mieleen tulevia leipomuksia varten. Näiden sattumuksien summana, kera Hennan vinkin MyllynParhaan sivuille syntyi ohje näihin suolaisiin kekseihin.

Speltti-parmesaanicrackerit pellillinen

  • 2 dl mannaspelttijauhoja
  • 1½ dl kauraleseitä
  • 1dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 3rkl oliiviöljyä
  • 1 1/4 dl maitoa
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1rkl kuivattua basilikaa
  • 2dl parmesaaniraastetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet, basilika sekä parmesaaniraaste. Paahda valkosipulimurskaa pannulla. Sekoita maito ja öljy sekä paahdettu valkosipuli. Kaada maitoseos jauhojen joukkoon. Sekoita ainekset hyvin, mutta älä vaivaa. Levitä taikina jauhotetuin sormin leivinpellille. Taikinalevystä tulee painella mahdollisimman ohut. Paista taikinalevyä uunin keskitasossa n. 15 min. ajan. Leikkaa levystä kuumana neliöitä keksejä.

1182721.jpg

Eli ohjeesta tulevat keksit ovat kuvassa takana. Edessä olevat Baraze-keksit on tehty Muutakin kuin kuskus-blogin ohjeella. Sössin taikinan kanssa niin paljon, että alkuperäinen ohje lienee luotettavampi.

Muistutan teitä vielä osallistumaan "Rakkain keittiövempaimesi"-kisaan. Lisää kuvallisia tarinoita kaipaillaan :)