Täydellisiä "ruoka-pareja" on useita, kuten mozzarella ja tomaatti, HK:n Sininen ja Turun sinappi, vaniljajäätelö ja kinuskikastike, vain muutamia mainitakseni. Parien pari on kuitenkin (huomatkaa vain minun mielestäni) päärynä ja homejuusto. Ei niinkään juustopöydässä, jossa hedelmät vain sotkevat makuja vaan muissa herkullisissa yhteyksissä. Mainittakoon etten edes muista mille raaka päärynä maistuu, koska olen sille allerginen. Kuninkaallinen pari pääsee mitä parhaiten oikeuksiinsa tässä makuaistia hivelevässä herkku-leivässä. Kyseisessä huikopalassa käytetään kypsennettyä päärynää.

Ohje on aiemmin mainitsemastani kirjasta Rakkautta, oliiveja & timjamia, Hyvän olon ruokaa (Anna ja Fanny Bergenström)

466560.jpg

Balsamipäärynää ja juustoa

  • 1 päärynä
  • sinihomejuustoa, esim. Auraa (en yhtään epäile etteikö tähän passaisi valkohomejuustokin)
  • rucolaa
  • pinjansiemeniä
  • 4 viipaletta tuoretta ruisleipää (käytin Fazerin puikuloita). Jos leipä on vanhempaa, kannattaa se paahtaa.
  • balsamicoa
  • hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria

Kuori ja viipaloi päärynä. Paahda pinjasiemenet pannulla ja lorauta sitten kuumalle pannulle tilkka oliiviöljyä. Kypsennä päärynäsiivuja hetki oliiviöljyssä. Ota pannu pois levyltä ja mausta päärynät lorauksella balsamicoa, hunajaa ja muutamalla rouhaisulla suolaa sekä pippuria. Revi muutama rucolan lehti ruisleivälle. Leikkaa homejuustosta ohut siivu ja aseta se leivälle. Nosta juuston päälle muutama päärynäsiivu ja koristele rucolalla sekä pinjansiemenillä.