Tenttisuma iskee päälle, joten päivitykset ovat olleet harvassa. Maaliskuun ruokahaasteeseen täytyy silti osallistua, vaikka kuinka kiire olisi. Tenttituloksia uhmaten julkaisen omaan haasteruokani, joka on tällä kertaa aasialaishenkinen nuudelisalaatti seesamikastikkeella. Pirteä kokonaisuus, jolle mukavaa potkua tuo jännittävä kastike. Salaatti oli meillä chili-hunajakanan ja limeriisin alkuruokana, joiden ohjeen postaan myöhemmin. Annos oli aika iso, mutta silti kevyt. Jaksoi syödä vielä pääruuankin, jälkkäri teki jo vähän tiukkaa...

462751.jpg

Nuudelisalaatti seesamikastikkeella 2 isoa tai 4 pientä annosta

  • 200g riisinuudelia
  • 2 salaattisipulia (tai 1 punasipuli kylmässä vedessä liotettuna)
  • 20cm kurkkua (kaavi vetinen sisus pois, kuori)
  • 8 retiisiä
  • ½ keltainen paprika
  • 1 porkkana
  • 1ruukku rucolaa
  • 1/4 punaista chiliä

kastike:

  • 2rkl mietoa riisiviinaetikkaa
  • 2-3rkl soijaa
  • 1rkl sokeria
  • 2-3rkl seesamöljyä
  • 4rkl vettä
  • 3rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmista seesamikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Nosta tekeytymään jääkaappiin.

Pese ja tarvittaessa kuori vihannekset. Leikkaa vihannekset hyvin ohuiksi suikaleiksi (porkkana on erityisen hauska, varo sormiasi!). Poista chilistä siemenet ja suikaloi ohuiksi siivuiksi. Tähän asti voit tehdä etukäteen jos odotettavissa on vieraita tai saunomista, niinkuin meillä.

Kiehauta vesi, lisää nuudelit ja nosta kattila pois liedeltä. Anna seistä 3-5 min. Kaada nuudelit lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Asettele lautaselle ensin rucolat, sitten kasa nuudeleita ja viimeiseksi kasvikset. Viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.

Ohje on kirjasta Rakkautta, oliiveja ja timjamia (Anna Bergenström & Fanny Bergenström, 2004). Kyseisestä kirjasta löytyy kasoittain ihania ohjeita, niistä lisää myöhemmin.