Meillä oli tai siis on edelleen tarkoitus syödä tällä viikolla kevyesti. Tähän asti olemme onnistuneet jo aika hyvin, eikä ruuissakaan ole ollut moittimista. Maanantaina tein kasvisriisiä ja mausteisia katkarapuja Yhteishyvän Ruoka maailma-lehden mukaan(1/07).  Lisäksi tein hedelmäistä juustosalaattia paholaisen salaattikastikkeen kera. En ehdi nyt lisätä kuin tuon lämpimän ruuan ohjeen, koska täytyy lukea kemiaa... Arvatkaa kirjoittelisinko mieluummin tänne vaikka koko päivän? :) Lisään illalla muut ohjeet jos ehdin.

Kasvisriisi ja mausteiset katkaravut 4annosta

  • 1 sipuli
  • 1punainen ja keltainen paprika
  • 2rkl öljyä
  • 1rkl mietoa currytahnaa tai 1tl tulista currytahnaa
  • 2dl villiriisiä
  • 150g pakastepinaattia
  • 6dl vettä
  • 1tl suolaa

Lisäksi:

  • 200g katkarapuja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3rkl sitruunamehua
  • 1rkl sweet chili-kastiketta

Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuutioi paprikat. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota vihanneksia hetki. Lisää currytahna ja riisit. Kuullota hetki käännellen. Lisää valutettu pinaatti, vesi ja suola. Hauduta, kunnes neste on imeytynyt riisiin.

Valuta sulaneet katkaravut hyvin ja sekoita joukkoon pieneksi silputtu valkosipuli, chili-soosi ja sitruunamehu. Lisää ravut riisin joukkoon ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

348079.jpg