Alkuviikko kului mukavasti perinteisellä Helsinki-Tukholma-Helsinki risteilyllä. Saimme risteilyn joululahjaksi minun vanhemmiltani, joten olimme liikenteessä viiden hengen porukalla. Aloitimme risteilyn asiaan kuuluvin menoin, eli istahdimme seuraamaan laivalle saapuneita hiihtolomalaisia ja tilasimme juustolautasen sekä viiniä. Syöminen taisi näytellä pääroolia koko reissun ajan(ei mikään yllätys, kun me olemme liikenteessä).

434556.jpg

Kokosin buffetissa tällaisen antipasto-lautasen, joka sisälsi mm. sitruunamarinoituja artisokansydämiä, marinoituja oliiveja, fetaa, crisinejä, tomaatti-punasipulisalaattia, lammasta minttuhyytelöllä, focacciaa jne... Vähän "ruokala" meininki siellä buffetissa on, mutta tällä kertaa siellä oli aikalailla hyvät ruuat. Eikä viereiseen pöytään sattunut juomalauluja laulavia ruotsalaisia ;)

434546.jpg

Tuliaisiksi toin mm. pieniä oliiveja, artisokansydämiä, oliivikeksejä, keittiövälineitä Ikeasta ja Ikean puolukkamehua. Åhlensin ruokaosastolla ja Ikeassa olisin viihtynyt useita tunteja :)

Tänä iltana tein vähän kevyempää ruokaa, koska tunnustaa vähän turvonneelta tuo maha... Yksinkertainen, mutta silti makurikas italialainen aglio olio tuntui hyvältä "selviytymisruualta". En jaksanut ottaa kuvaa, koska meinasin nääntyä nälkään, mutta laitan tähän ohjeen. Tosi nopea ruoka jos kova nälkä yllättää! Seuraksi sopii esim. päärynä-parmesani-rucolasalaatti.

Aglio olio

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 kuivattua chiliä(meillä oli luomuchilejä Juhon vanhempien mökiltä ja oli muuten tulista tavaraa!)
  • ½dl hyvää oliiviöljyä
  • 1dl korppujauhoja
  • lehtipersiljaa
  • spaghettia
  • 2dl spaghetin keitinvettä
  • merisuolaa

Laita spaghetti kypsymään kiehuvaan veteen. Kuori ja suikaloi valkosipulit. Lämmitä puolet oliiviöljystä pannulla. Heitä valkosipulit ja muserrettu chili pannulle. Kypsennä miedolla lämmöllä. Paahda korppujauhoja toisella pannulla(kuiva pannu). Sekoita korppujauhojen sekaan persiljasilppu(tässä sopii käyttää vaihtoehtoisesti basilikaa).

Nosta kypsä spaghetti suoraan keitinvedestä pannulle ja sekoita hyvin valkosipulien ja chilin kanssa. Kaada loppu oliiviöljy ja 2dl keitinvettä pannulle. Lisää vettä tarvittaessa(ota huomioon, että korppujauhot imaisevat aimo annoksen vedestä). Annostele korppujauhot pastan päälle ja vie pannu pöytään. Jokainen voi nostaa sopivan annoksen pannulta suoraan lautaselle.