Joulu ja uusi vuosi tuli ja meni, nyt on jo ihan kiva palata arkeen. Rästissä on ainakin itsenäisyyspäivän, joulun ja uuden vuoden kokkailut, mutta ne tulevat aikanaan. Kaiken juhlinnan jälkeen arkiruuat maistuvat erityisen hyviltä Hymy  Aloitan Keittiksen vuoden maukkaalla pastareseptillä ja uuden yrtin maistelulla. Järvikylältä oli ilmestynyt joulun tienoolla HeVi-osastolle uutuutena kanelibasilika. Tänään heitin ostoskärryyn veikeän tuoksuisen basilikan ja laitoin sen testiin tomaattipastan kera. Ensituoksuttelulla ei heti mieleeni tullut kaneli, vaan päällimmäisenä tuoksui aniksen höystämä basilika. Tuoksu ja maku oli melko voimakas, joten muutamat aimo aivastukset irtosi leikatessani yrttiä pataan. Maku on paljaaltaankin enemmän anismainen kuin kanelinen, mutta ei se yrttiä toki pahenna. Puketin mukaan kanelibasilika sopii mm. pasta- ja kasvisruokiin, erityisesti valkosipulin, herneiden ja tomaatin kera. Glögin mausteeksi en ole vielä tohtinut edes harkita Silmänisku Kannattaa ehdottomasti kokeilla, vähintään pepperonipastan kera!



Pepperonipasta (ohje kirjasta Ruokasuosikit Italia, pienin muutoksin) 2 hengelle

·         2rkl oliiviöljyä

·         1 pieni sipuli pilkottuna

·         ½ punainen paprika

·         ½ oranssi paprika

·         400g tomaattimurskaa (Mutti)

·         1rkl aurinkokuivattua tomaattia pyreenä

·         ½tl paprikamaustetta

·         hyppysellinen chilihiutaleita

·         100g pepperonia viipaleina

·         n. 7 lehteä kanelibasilikaa

·         suolaa ja mustapippuria myllystä

Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Kuullota sipulisilppua pannulla oliiviöljyssä. Lisää kuutioidut paprikat ja chili, jatka kuullottamista. Kaada sitten pannulle tomaattimurska, tomaattipyree ja paprikamauste, anna kiehahtaa. Lisää lopuksi pepperonit ja anna lämmetä rauhassa. Mausta suolalla, pippurilla ja kanelibasilikalla. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Tarjoile sormisuolan ja parmesaaniraasteen kanssa.