Viikonloppuna tuli taas grillailtua möksällä ja en muista pitkään aikaan syöneeni niin paljon. Grilliin sujahtivat kanavartaat oregano-/sitruuna-/siirappimarinadilla, vihannesvartaat chili-valkosipulisoosilla siveltynä ja päärynä-nektariininyytit. Isän kanssa ideoitiin ja lopulta minun käsialaani olivat vain nyytit, joten niiden ohjetta luvassa. Idean sain viimekesäisestä Maku-lehdestä. Nyytteihin voi pilkkoa omat lemppari hedelmät ja sokeria säätää hedelmien happamuuden mukaan. Kannattaa tietysti ottaa huomioon, mitkä hedelmät ovat hyviä kuumana.
Päärynä-nektariininyytit
- 1-2 nektariinia per ruokailija
- ½ päärynä per ruokailija
- fariinisokeria
- vaniljasokeria
- tuoretta minttua
- reilusti foliota
- tarjoiluun vaniljakastiketta tai jäätelöä.
Pilko hedelmät sopiviksi suupaloiksi. Revi foliosta reiluja paloja ja jaa hedelmät palojen keskelle. Mausta nyytit fariini- ja vaniljasokerilla sekä mintulla. Säästä jokunen mintunlehti tarjoiluun. Sulje nyytit ja kypsennä niitä noin 10-15 minuuttia kuumassa grillissä. Hedelmät eivät saa mennä liian lötköksi! Tarjoa hedelmät vaniljavaahdon tai -jäätelön kera. Nyytit onnistuvat loistavasti myös uunissa, joten nou hätä jos notskista ei enää löydy ytyä (ihan kuin meillä muka olisi niin käynyt!) :)
Kommentit