Viikonloppuna tuli taas grillailtua möksällä ja en muista pitkään aikaan syöneeni niin paljon. Grilliin sujahtivat kanavartaat oregano-/sitruuna-/siirappimarinadilla, vihannesvartaat chili-valkosipulisoosilla siveltynä ja päärynä-nektariininyytit. Isän kanssa ideoitiin ja lopulta minun käsialaani olivat vain nyytit, joten niiden ohjetta luvassa. Idean sain viimekesäisestä Maku-lehdestä. Nyytteihin voi pilkkoa omat lemppari hedelmät ja sokeria säätää hedelmien happamuuden mukaan. Kannattaa tietysti ottaa huomioon, mitkä hedelmät ovat hyviä kuumana.

653234.jpg

Päärynä-nektariininyytit

  • 1-2 nektariinia per ruokailija
  • ½ päärynä per ruokailija
  • fariinisokeria
  • vaniljasokeria
  • tuoretta minttua
  • reilusti foliota
  • tarjoiluun vaniljakastiketta tai jäätelöä.

Pilko hedelmät sopiviksi suupaloiksi. Revi foliosta reiluja paloja ja jaa hedelmät palojen keskelle. Mausta nyytit fariini- ja vaniljasokerilla sekä mintulla. Säästä jokunen mintunlehti tarjoiluun. Sulje nyytit ja kypsennä niitä noin 10-15 minuuttia kuumassa grillissä. Hedelmät eivät saa mennä liian lötköksi! Tarjoa hedelmät vaniljavaahdon tai -jäätelön kera. Nyytit onnistuvat loistavasti myös uunissa, joten nou hätä jos notskista ei enää löydy ytyä (ihan kuin meillä muka olisi niin käynyt!) :)

653226.jpg