Pinaattiletut olivat vakkarievästä kesätöissä, nyt syksyn tultua ajattelin kokeilla miten ne luonnistuvat kotikeittiössä. Paistamiseen pitää vähän nähdä vaivaa, mutta kyllä se kannattaa. Letut olivat ainakin minun makuuni makoisia ja uusi tervetullut arkiruokavaihtoehto (kiitos uuden Maku-lehden, että muistuttaa unohtuneista arkiruuista meitä kotikokkaajia). Paistamiseen kannatta valita juoksevaa margariinia, jotta pysytään terveellisillä linjoilla ;) Tarjosin letut porkkanaraasteen, puolukkahillon ja yrteillä maustettujen perunoiden kera. Ohje on Maku-lehdestä (syksy 4/08)

1896248.jpg

Pinaattiletut

  • 0,5l maitoa
  • 2munaa
  • reilu 1dl grahamjauhoja
  • 1½dl vehnäjauhoja
  • 1ps pakastepinaattia
  • vajaa 1tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • juoksevaa margariinia paistamiseen

Vispaa keskenään maito ja munat. Lisää jauhot reippaasti vatkaten. Sekoita sitten joukkoon sulatettu pinaatti ja mausteet. Anna tekeytyä ainakin puoli tuntia. Kuumenna rasva lettupannulla ja paista pieniä rapeita lettuja. Letuista kannattaa tehdä melko ohuita, jotta ne saa helposti käännettyä.

1896254.jpg