Tein tässä muutama sunnuntai sitten melko muhevan makuista leipää ja sitä pyydettiin tekemään lisää viime sunnuntaina. Tuore leipähän on aina hyvää, mutta tämä leipä eroaa hitusen ihan peruspullasta. Yleensä työnnän leipiin/sämpylöihin kaikkia jääkaapin jämiä, kaikki fetasta porkkanaraasteeseen käy hyvin. Tähän leipään testasin hirssihiutaleita, ne antavat sille hauskaa makua ja hennon keltaisen sävyn yhdessä kaurahiutaleiden kanssa.

953148.jpg

Sunnuntai-illan leipä (2kpl)

  • 3dl (laktoositonta)maustamatonta jogurttia
  • 3dl vettä
  • 1pss kuivahiivaa
  • 2rkl hunajaa
  • 1 1/4tl suolaa
  • 1dl hirssihiutaleita
  • 3dl kaurahiutaleita tai neljän viljan hiutaleita
  • vehnäjauhoja (n.8dl)
  • ½dl rypsiöljyä
  • 2dl emmental-juustoraastetta
  • kourallinen silputtua basilikaa tai 2tl kuivattua
  • päälle unikonsiemeniä ja kostutukseen maitoa

Sekoita vesi ja jogurtti isossa kulhossa. Lämmitä neste esim. mikrossa 42 asteiseksi. Lisää nesteen joukkoon suola ja hunaja, sekä basilika ja juustoraaste. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja(1dl) ja lisää se sitten nesteen joukkoon. Kaada kulhoon myös hiutaleet ja n. 5dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin ja lisää sitten öljy. Vaivaa taikinaa ja lisää vehnäjauhoja niin, että taikina irtoaa kulhosta ja on kimmoisaa. Älä kuitenkaan tee taikinasta liian jämerää :)

Nosta taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan leivinliinan alle. Anna kohota noin puoli tuntia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä pitkulaisia leipiä. Voitele leivät maitotilkalla ja ripottele päälle esim. unikonsiemeniä. Leikkaa leivän pintaan viiltoja terävällä veitsellä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja anna leipien kohota n.20min. Paista leipiä uunin keksitasossa n. 30min.