Kaksi viikkoa kestävän korjauksen jälkeen meidän tietokone toimii puolen tunnin sykleissä! Hienoa! Yritän nyt pikaisesti lisätä edes jotain viime viikonlopulta. Sunnuntaiksi olin suunnitellut salviakanaa, koska kerrankin kaupasta sai tuoretta salviaa. Jouduin kuitenkin lähtemään töihin, joten piti pakata kana eväsrasiaan eikä se päässyt oikeuksiinsa 20 minuutin lounastauolla. Lisäksi mikron jälkeen kanaa olisi voinut käyttää superpallona. Maistoin kanaa myös tuoreena, jolloin se oli erinomaista. Teen tätä varmasti uudelleen, mutta silloin varataan hyvää punkkua ja reilusti aikaa. Ohje on yrttitarha.com:n sivuilta, joilta löytyy paljon hyödyllistä tietoa yrteistä ja hyviä reseptejä.

Petti di pollo alla salvia

  • 4 luutonta ja nahatonta kanan rintapalaa
  • 3rkl sitruunanmehua
  • 5rkl oliiviöljyä, joista 3 marinadiin ja 2 paistamiseen
  • 28tuoretta salvianlehteä
  • 40g voita (ilmankos maistui niin hyvälle!!)
  • hienoa merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
  • 1 sitruuna koristeeksi

522331.jpg

Asettele rintapalat uunivuokaan. Sekoita joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy ja tuoreet salvianlehdet. Peitä astia ja anna marinoitua huoneenlämmössä 1-2 tuntia. Poimi marinadista salvianlehdet talteen ja kaada marinadi pieneen kulhoon. Kuivaa rintapalat talouspaperilla. Sulata voi 2rkl:een oliiviöljyä. Odota kunnes pannu on tirisevän kuuma. Laita kanapalat pannulle sileä puoli alaspäin. Paista rintapaloja n. 5 minuuttia, kunnes palaset ovat kauniin ruskeita. Käännä palat ja mausta paistettu puoli suolalla ja pippurilla. Peitä rintapalat marinadista säästetyillä salvianlehdillä ja jatka paistamista 5-10 minuuttia. Lihan tulee olla mehukasta, joten varo ettei se pääse kuivumaan pannulla. 

Nosta paistetut rintapalat pannulta leikkuualustalle ja mausta vastapaistettu puoli suolalla ja pippurilla. Leikkaa palat leveyssuunnassa paksuiksi viipaleiksi ja asettele takaisin uunivuokaan tai lautaselle. Peitä kanat foliolla. Kaada jäljelle jäänyt rasvaseos pois, mutta älä pese pannua. Laita pannu takaisin liedelle ja anna kuumeta. Lisää kanojen marinadi pienestä kulhosta pannulle ja anna nesteen kiehahtaa kokoon. Tässä kestää noin minuutin ajan. Nesteen tulee olla kirkasta ja kauniin ruskeaa. Valuta neste viipaloitujen kanojen päälle ja ripottele koristeeksi salvian lehtiä. Tarjoa sitruunalohkojen ja risoton tai rapeaksi paistettujen perunoiden kanssa.

522349.jpg

Tein lisukkeeksi pannulla paistettuja perunoita, jotka maustoin kuivatuilla yrteillä ja paprikajauheella.

Edit 17:26. Meillä synkkaa tänään tosi hyvin tietsikan kanssa. Hökötys on hurissut kohta tunnin kaatumatta!