Äitini on himo sinappi-friikki ja siitä sainkin idean vielä yhteen itse tehtyyn lahjaan. Sinapin vien jo huomenna tuliaisiksi, kun menemme illalla kokkaamaan viimeisiä jouluherkkuja vanhempieni luokse. Ohje on uusimmasta Maku-lehdestä 8/06(taas kerran) ja ainakin pikamaistelulla mukavan ätäkkää kamaa. Ohje oli lisäksi mukavan erilainen, koska en ole ennen tavannut omenaista sinappia. Tämän vuoden omenasato oli niin hurja, että omenaa riittää kyllä tungettavaksi joka ruokaan!

Omenainen sinappi reilu yksi pilttipurkki(eli sopivasti ettei jää jääkaappiin pyörimään)

  • 1dl sinappijauhetta(minulla oli Auran sinapin)
  • 1/2tl suolaa
  • 3rkl kuumaa vettä
  • 1rkl omenaviinietikkaa
  • 1rkl öljyä
  • 2rkl juoksevaa hunajaa
  • 2tl konjakkia
  • omenasosetta maun mukaan

Sekoita sinappijauhe ja suola. Lisää muut aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Lisää lopuksi omenasosetta suunnilleen desin verran. Maistele, että sinappi on mukavan omenaista, mutta silti tujua. Tämän ohjeen mukaan sinappia ei olisi tarvinnut mitenkään keitellä, mutta itse tein tämän kattilassa ja pidin hellaa koko ajan pienellä lämmöllä. Muista sekoittaa koko ajan! Kaada hyvin pestyyn ja uunissa lämmitettyyn purkkiin.

Uskon, että tuo omenainen vivahde sopii oivasti kinkun kaveriksi! Lähden tästä viimeisiä ruispaloja leipomolle pakkaamaan(uskomaton jouluhärdelli odottaa vielä sillä suunnalla). Mukavaa aatonaattoa kaikille! Toivottavasti ehdin huomenna vielä päivittää pari ohjetta...

310648.jpg