Lupailin tuossa aiemmin, että postaan keltaisen mojo-kastikkeen ohjeen jossain vaiheessa. Kyseiselle kastikkeelle taitaa olla aika monta erilaista ohjetta ja väriä, oman ohjeen lähteen olen johonkin hukannut. Ekan kerran tutustuin mojoon Lanzarotella, jossa sitä on tapana syödä ryppyperunoiden (Papas arrugadas) kera. Ryppyperunat ovat kokeiltavien ruokien listalla, tällä kerta söimme kastiketta lohkoperunoiden kera. Seuraavana päivänä tarjosin mojoa kurkkutikkujen dipiksi, jolloin kastikkeen maut olivat paremmin tekeytyneet.

622039.jpg

Annos oli aika iso eli kannattaa puolittaa ohje, jos haluaa vain maisteluannoksen. Maku on kirpeän tulinen ja sopii hyvin mietojen makujen kaveriksi.

Keltainen mojo

  • 1 keltainen paprika (pestynä ja pilkottuna)
  • 2-3 viipaletta edellisen päivän vaaleaa leipää (ilman kuoria)
  • 3 valkosipulinkynttä pieneksi lohkottuna
  • ½ chili (poista siemenet) silputtuna
  • ½ sitruunan mehu
  • 2tl valkoviinietikkaa
  • 1tl paprikajauhetta
  • 0,5dl rypsiöljyä (oliiviöljykin käy)
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • rouhittua mustapippuria

Mittaa tehosekoittimeen paprika, leipä, valkosipuli, chili, sitruuna, etikka ja paprikajauhe. Soseuta tasaiseksi ja lisää öljy ohuena nauhana. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Tarkista maku. Voit antaa kastikkeen tekeytyä seuraavaan päivään asti.