Lueskelin tänään luentomatskuja koneelta ja siinä sivussa eksyin taas kerran aikamoiseksi toviksi eri ruokablogeihin. Siinä sitten kävi nälkä kurnimaan mahaa ja Puolen kilon-blogin selailun kohdalla nälkä kävi ylitsepääsemättömäksi... Hitsi vie, kun se halloumi-salaatti näytti niin vietävän hyvältä, että juustonhimohan siinä iski! En kuitenkaan jaksanut väsäillä salaattia yksinäni ja päätin kipaista hakemaan kaupasta palan halloumia ja jotain tuntematonta ainesosaa. Keskipäivän innovatiivisella hetkellä kekkasin tehdä tällaisia leipäsiä...

479603.jpg

Halloumi-avocado-leipäset

  • muutama ruispala
  • 1 kypsä tomaatti
  • ½ avocado
  • tiraus sitruunaa
  • ½ halloumi-juusto
  • 2 rkl punaista pestoa
  • mustapippuria
  • jotain tuoretta yrttiä (käytin oreganoa)
  • oliiviöljyä ja balsamicoa

Leikkaa avocado suikaleiksi ja tirauta päälle sitruunaa tummumisen estämiseksi. Suikaloi tomaatti ja halloumi. Levitä ruispaloille pestoa ja asettele sitten muutama siivu tomaattia ja avocadoa. Pirskottele kasvisten päälle oliiviöljyä sekä balsamicoa. Ruskista halloumi pannulla ja nosta kuuma juusto leivälle. Rouhi lopuksi mustapippuria juuston päälle. Nauti heti, mielellään kevätauringossa parvekkeella :)

Vielä muutama sananen halloumista. Juusto on tosi suolaista, joten liota sitä hetki kylmässä vedessä. Näin saa turhan suolaisuuden pois. Tietysti jos tykkää suolaisesta niin passaa sitä syödä suoraan paketistakin. Juusto muuttuu äkkiä kovaksi ja narskuvaksi, joten syö se heti paistamisen jälkeen. Ja lopuksi todettakoon, että kevytversio juustosta oli lähestulkoon yhtä hyvää kuin ehta tavara.