Perjantai-ilta vietettiin pikkujoulujen merkeissä. Istuimme iltaa meillä ja vieraina oli kavereita, joita emme olleet nähneet aikoihin. Juhlimme Juhon kotiinpaluuta ja loman alkua. Ilta oli varsin onnistunut ja tarjoilut onnistuivat hyvin. Lauantai kului sitten jälkiä siivotessa ja vasta nyt selviydyin kirjoittamaan tänne. Höyrysimme koko sunnuntaipäivän jouluvalmisteluiden parissa, jotka alkavat olla jo ihan hyvällä mallilla.

Tarjosimme perjantaina kaikenlaista pikkupurtavaa. Pöydässä oli mm. Välimeren pikkupiirakoita, mozzarella-tomaatti-cocktailtikkuja, muutamaa lajia juustoja, juustokolmioita ja hedelmiä. Juotavana oli punaviiniä ja glögiä. Laitan ohjeet noista piirakoista ja cocktailtikuista. Näitä voi tehdä juhlallisempaankin pöytään, mutta toimivat hyvin rennossa illanistujais-pöydässä!

Välimeren pikkupiiraat 24kpl

Ohje on kirjasta Pikkupurtavaa ja drinkkejä kotikutsuille, kirjassa on muitakin hauskoja ohjeita ja näytti olevan alennuksessa Suomalaisessa Kirjakaupassa.'

  • 400g pakastettua piirakkataikinaa
  • 150g fetajuustoa kuutioina
  • 25g kivettömiä mustia oliiveja, silputtuna
  • 2rkl punaista pestoa
  • koristeeksi pieniä basilikan lehtiä (niitä joita ei ikinä jaksa nyppiä ruokaan)
  • 24 pientä muffinivuokaa

Kauli taikina n. 0,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Paina ympyrämuotilla taikinasta(esim.lasilla) paloja ja painele taikinaympyrät muffinivuokiin. Kauli jäljelle jäänyt taikina uudelleen ja painele lisää ympyröitä muotilla. Yhdistä täytteen ainekset keskenään ja täytä muffinivuoat sillä. Paista piirakoita uunissa 200asteessa n.15minuuttia. Laita jäähtymään ritilälle ja tarjoile lämpimänä tai kylmänä. Koristele basilikanlehdillä. Täytteeksi olisi varmasti sopinut esim. aurinkokuivattutomaatti.

303252.jpg

Mozzarella-tomaatti.cocktailtikut

  • 1-2 pss minimozzarellapalloja
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku basilikaa
  • oliiviöljyä
  • viinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • cocktailtikkuja

Seivästä tomaatit, mozzarella ja basilikat coctailtikkuihin. Lorauta valmiiden tikkujen päälle öljyä ja etikkaa. Rouhi lisäksi pippuria ja suolaa.

303255.jpg