Eilen oli aikamoista haipakkaa, kun teimme isän kanssa kolmen ruokalajin illallisen vajaassa kahdessa tunnissa. Minulla ei ole vielä kuvia illasta, koska oma kamera on tosiaan kappaleina, mutta lisäilen eiliset ruokajutut sitten viikon alussa. Ensi viikko saattaa kääntyä makaronilaatikko linjalle, koska illat kuluvat matematiikan intensiivikurssin parissa. Mielenkiintoista! Hyvä säästää pari juttua ensi viikoksikin :)

Tein viime viikolla toisenkin ihan onnistuneen kasvisruuan chili-paprikapastan lisäksi. Ja siitä on vielä kuvia... Luvassa siis pastanystävän ratatouille, kirjasta Reseptejä makoisaan elämään(Raisio). Tein lisäksi kylmää kurkkukeittoa.

Ratatouille 3:lle

  • 1l vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 2dl Torino Cappelli-pastaa
  • 1rkl öljyä
  • 1 pieni sipuli
  • 1/3 punainen paprika
  • 1/3 keltainen paprika
  • 100g kesäkurpitsaa
  • 100g munakoisoa
  • 2tomaattia pieneksi lohkottuna
  • ½dl vettä
  • n.½dl sweet chili-kastiketta
  • 1rkl soijaa
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • mustapippuria
  • kivettömiä oliiveja

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kasvikset isoiksi lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pannulle sipuli ja paprikat. Kypsennä hetki ja lisää kesäkurpitsa ja munakoiso. Paista sekoittaen n.4-5 minuuttia. Lisää tomaattilohkot, vesi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Kaada valutettu pasta kasvisten joukkoon ja ripottele lopuksi oliivit ratatouillen päälle.

374036.jpg