Uusimmassa Maku-lehdessä(4/07) oli niin herkullisen kuuloiset maustetahnat keitetylle maissille, että kokeiluunhan ne piti laittaa. Tähän aikaan vuodesta saa ihania makeita kotimaisia maisseja kaupoista, joten niitä kannattaa hyödyntää. Kotimaiset maissit maistuvat hyvälle ihan perinteisen suolaripauksen ja voin kera, mutta nämä mausteseokset antavat mukavasti potkua. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Maissimauste (neljälle tähkälle)
- ½dl fariinisokeria
- ½tl suolakiteitä (maun mukaan)
- ½tl chilirouhetta
- 1/4tl mustapippuria
Sekoita mausteet yhteen ja makustele sopiva suhde suolaa ja chiliä.
Wasabivoi (neljälle tähkälle)
- 50g voita
- 2rkl piparjuuritahnaa (wasabia)
- 2rkl prsiljaa hienonnettuna
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja mausteet. Tarjoa wasabivoita kuumien maissien kera.
Kommentit