MeNaisissa (25.10.07) oli ohjeita ranskalaisten baariruokien klassikoille. Pistin heti kokeiluun valkosipulikeiton ja perunatornit. En ole koskaan käynyt ranskanmaalla, joten en laita päätäni pantiksi tämän ruuan ranskalaisuudesta. Silti nämä olivat kiistämättä oikein makoisia suolapaloja! Varsinkin dijonnaise (sinappimajoneesi) on herkkua, kannattaa kokeilla sitä myös kylmäsavulohen kanssa. Täältä löytyy aika  makoisan kuuloinen dijonnaise kastike-ohje joulukinkulle. Kastike menee taatusti kokeiluun lähempänä joulua!

1028477.jpg

Huomaa taas, että illat vain pimenevät, kun kuvat ovat näin keltasävytteisiä. Meiltä ei oikein kotoa löydy sopivaa valaistusta, mutta eiköhän näillä kuvilla selvitä. Saa kai näistä edes jonkinlaisen käsityksen.

Perunatornit kahdelle alkupalaksi

  • 2 makkaraa siivutettuna (omaa lempimakkaraa, kasvissyöjät voivat testata niitä ihme kasvispötkyjä ;) )
  • 2-3 kiinteämaltoista perunaa (kuten kuvasta näkyy, ostin vahingossa VanGoghia)
  • dijonnaisea
  • ruohosipulia

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Voit tehdä torneista kylmiä tai kuumia. Minä tein kuumia, joten ruskistin makkaroita hetkisen pannulla. Viipaloi perunat varovasti ja tee kuvan mukaisia torneja. Kuumat tornit tahtoivat kaatua, kun majoneesi lämpeni, mutta kylmänä näitä voisi tehdä esim. illanistujaisiin valmiiksi.