Keittokomerossa eletään oikeaa haasteiden aikaa. Ensinnäkin minulla on kunnia laittaa salamahaaste eteenpäin, jonka teenkin jo tänään. Lisäksi toukokuun ruokahaasteen voitto tuli Komerolle, joten kesäkuun ruokahaasteen aihe selviää piakkoin. Salamahaasteen ajattelin lähettää uudelle ruokablogi tulokkaalle Bella Vanillan Rossanalle. Kyseinen blogi on vakuuttanut ainakin minut kauniin kuvin ja mielenkiintoisin sekä monipuolisin reseptein. Laitetaan siis uusi tulokas heti tulikokeeseen ;) Tervetuloa ruokabloggaajien kirjavaan joukkoon! Tässä seuraa ohjeet:

Salamahaaste

Haastettu: Bella Vanillan Rossana

Haastaja: Keittokomeron Sohvi

Deadline: 8.6.2008

Valmista mikä tahansa ruoka, joka sisältää seuraavan tuotteen:

  • jättikatkaravunpyrstöjä


Ilmoita haastajalle, kun olet valmistanut ruoan. Haastajana sitoudun kokeilemaan reseptiä ja arvioimaan lopputulosta julkisesti. Reseptiin saa vapaasti poimia aineksia ja ideoita muualta, mutta laina-ajatuksista tulee raportoida hyvän tavan mukaisesti. Täysin omiaankin on suotavaa pistää. Outokin saa olla. Pääasia on pitää hauskaa!

Kun haastaja on suoriutunut tehtävästään, on hänellä oikeus ja kunnia laittaa Salamahaaste eteenpäin haluamalleen blogikokille. Ennen haastamista haastaja tarkistaa, että bloggaajalla on aikaa toteuttaa haaste viikon sisällä.

Tarkoitus on, että haastaja valikoi sellaiset ruoka-aineet, joista todella haluaisi jonkinlaisen purtavan tai joita haluaisi oppia käyttämään. Haastajan tulee perehtyä haastamaansa blogiin riittävästi, jottei valikoi lihaa kasvissyöjälle tai viljaa keliaakikolle. Jos raaka-aineet ovat kuitenkin sopimattomia haastetulle, haastaja voi vaihtaa tuotteet.

Haasteen ei tarvitse toteutua armottomasti vuoden jokaisena viikkona välittömästi edellisen haasteen perään, vaan välissä voi olla ainakin päiviä. Lisäksi esimerkiksi kesällä haastepallo voi pysähtyä pidemmäksikin aikaa, toivottavasti ei kuitenkaan kokonaan.

Osallistujilta edellytetään korkeaa moraalia ja eettistä toimintaa.

Jättikatkaravunpyrstöjä endiivinlehdellä

Kuvan lähde: Kotiliesi 24/2007

Huomatkaa, että linkin takaa löytyvässä ohjeessa on käytetty granaattiomenaa. Ei varmastikaan yhtään huonompi ohje!