Innostun aina yhtä paljon, kun löydän uuden ruokablogin! Yleensä vahtaan muiden blogien linkkilistoja, josko joku muu olisi bongannut uuden blogin. Keväällä ruokablogeja tuntuu syntyvän tiheämpään tahtiin, sen vuoksi päätin vähän ruukata omaa linkkilistaani. Lisäsin joitakin uusia tuttavuuksia ja poistin muutamia harvemmin päivittyviä sivuja, sanokaa toki jos intoudutte taas bloggaamaan! Yleensä lisään blogin sen perusteella, että kokeilen ainakin yhtä sen reseptiä tai reseptit sopivat meidän makuumme. Yksi näistä uusista blogeista on Sillä Sipuli, josta olen testaillut jo useampaa ohjetta. Kevään ehdottomaksi suosikikseni nousi pasta-perunasalaatti, jonka ohje on alkuperäisin Soppakellarista, joka taasen on yksi vanhoista blogisuosikeistani.

Valoisan ajan pidentyessä olen itsekin taas intoutunut kokkaamaan enemmän. Ruokakuvat näyttävät tuplasti paremmilta kuin pimeässä otetut ja sen myötä postausintokin on kasvanut. Lisäksi keväällä omien ohjeiden ideoiminen lisääntyy kummasti. Mukava odotella jo kesää!

1503209.jpg

Parsa-perunasalaatti (reilu annos)

  • nippu vihreää parsaa
  • 6 kiinteää perunaa
  • 3 kevätsipulin vartta
  • ½ kotimainen kurkku
  • 100g fetaa
  • nippu rucolaa

kastike:

  • n. ½dl oliiviöljyä
  • 2rkl sitruunamehua
  • 1rkl valkoviinietikkaa
  • 1½rkl vanhanajan dijonsinappia
  • n. 1rkl hunajaa
  • ½tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Napsaise parsan tyvestä puumainen osa pois. Keitä parsoja n. 5minuuttia, älä kypsennä liikaa. Huuhtele parsat kylmän veden alla. Pese ja kuori perunat. Keitä ne kypsäksi ja anna jäähtyä. Leikkaa parsat neljään osaan. Sekoita parsat, silputtu sipuli, kuutioidut perunat, kuutioitu kurkku, ja feta. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatin joukkoon. Nosta salaatti tekeytymään jääkaappiin. Lisää rucola joukkoon vasta tarjoilun yhteydessä.

Tarjoilin salaatin kylmäsavulohileipien kera. Paahdoin ensin ruisleivät ja levitin niille piparjuurilevitettä. Leikkasin leiville ruohosipulia ja levitin lopuksi päälle kylmäsavulohiviipaleet.

1503228.jpg