Perinteinen makaronilaatikko oli ehdoton lempiruoka pikkukällinä, nykyään se ei pääse samoihin sfääreihin ilman tuunausta. Ruokalan sivuilta löytyi ohje tuliseen makaronilaatikkoon, joka maistui ainakin Keittokomeron väelle. Aiemmin testailin makaronilaatikkoa Välispiikin ohjeistamana ja sieltä jäi loistava idea maustaa jauheliha härkäfondilla. Kolmen juuston ruokakerma sopi myös hyvin yhteen makaronin kanssa. Ruokalan ohjetta tuli muokattua Välispiikin makaronilaatikon pohjalta, muuten noudattelin uskollisesti ohjetta. Lopputulos ei ollut kovin tulinen, juuri sopivan makuisa.

729005.jpg

Tulinen makaronilaatikko

  • 400g jauhelihaa
  • 1-2 sipulia silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 tuore chili (ilman siemeniä, silputtuna)
  • 400g penneä tai muuta suosikkipastaa
  • härkäfondia
  • loraus öljyä
  • 2,5dl ruokakermaa
  • 2,5dl maitoa
  • 1 dl sweet chili-soosia
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja mustapippuria

Keitä pasta lähes kypsäksi ja valuta se.

Kuumenna paistinpannu ja kuullota sipulit sekä chili tilkassa öljyä. Kaada seos pieneen kulhoon odottamaan. Paista samalla pannulla jauheliha kypsäksi. Sekoita joukkoon sipuliseos ja mausta härkäfondilla.

Valmista munamaito sekoittamalla munat, maito, kerma, chilikastike ja mausteet. Lado makaronit ja jauhelihat kerroksittain voideltuun vuokaan. Kaada munamaito perään ja kypsennä laatikko 200 asteessa. Sopiva aika taitaa pyöriä siinä 40-50 minuutin välillä. Kannattaa antaa makaronilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

729014.jpg