Pitkään ja hartaasti olimme toivoneet kreikkalaista ravintolaa Kuopioon ja vihdoin odotus palkittiin! Kävimme lieventämässä tai paremminkin pahentamassa matkakuumetta lauantaina, Juhon syntymäpäivien ja vanhempien hääpäivän merkeissä. Tunnelmaan pääseminen ei ollut vaikeaa, koska heti alkutekijöiksi ravintelin isäntä porhalsi paikalle kättelemään ja toivottamaan meidät tervetulleeksi. Ilta korkattiin käyntiin, milläs muullakaan kuin Mythos-oluella (kotona kilistelimme tosin jo kesän hitti kuoharilla eli chileläisellä Fresitalla).

710997.jpg

Kreetan ruokalista ei ole kovin laaja, mutta silti perinteiset suosikit löytyvät dakosista stifadoon. Enpä olisi uskonut, että näin autenttisiin makuihin päästään Kuopion Tulliportinkadulla! Aivan mahtava ruoka, kaikessa yksinkertaisuudessaan ja rehellisyydessään. Tilasimme mezeitä ja muutaman pääruuan. Kuvien antakoon puhua puolestaan.

711063.jpg

viininlehtikääryleitä

711133.jpg

Saganaki cheese

711084.jpg

Stifadoa

711116.jpg

Jälkkäriksi tietysti kreikkalainen kahvi ja Metaxa sekä jotain ihanuutta, jonka nimeä en muista :) Ravintolan isäntä pahoitteli huonoa palvelua, koska ei ehtinyt istahtamaan juttutuokiolle pöytäämme. Muuten palvelu oli erinomaista kokista lähtien. Kuopiossa vieraillessanne, kannattaa tsekata tämä ravintola! IhQ!