Pahoitteluni tosi harvasta päivitystahdista! Koulu alkoi viikko sitten ja töitten ohella saa taiteilla kurssivalintojen ja alkavien kurssien kanssa. Toivottavasti tahti tästä vähän laantuu, kun pääsee taas normaaliin rytmiin. Viikon kuluttua olisi tarkoitus aloittaa harjoittelu suljetulla osastolla tutustuen mielenterveystyöhön. Hiukkasen jännittää, mutta täytyy sitten yrittää rentoutua hyvän ruuan äärellä. Uusia reseptejä olisi ainakin tällä viikolla tarkoitus kokeilla, toivottavasti myös elokuun ruokahaasteeseen syntyy jotain julkaisukelpoista (perinteisesti osallistun viimetipassa).

Puolikiloisten keittiössä on kesän aikana kokattu ahkerasti Jamie Oliverin tahdissa ja sieltäpä bongasin ohjeen fenkoli-salamispagettiin. Tein spagetin alkuperäisen ohjeen mukaan ja mojovan maukas lopputulos kutkutti mukavasti suuta sekä mieltä. Fenkoli raikasti hauskasti muuten melko raskasta kastiketta. Harmi, että illalla piti lähtä töihin ja punkku sai jäädä pulloon...

839676.jpg

Spagettia, salamia, fenkolia ja tomaatteja 4hengelle

  • 150g mausteisia salamiviipaleita
  • 4 kuorittua valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
  • 1 tl fenkolinsiemeniä (kannattaa laittaa varoen, ettei aniksen maku puske päälle)
  • ½-1 fenkoli ohuina viipaleina
  • 2tlk tomaattimurskaa
  • 1 kuivattu chili murskattuna (tai oman maun mukaan)
  • merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
  • 3 kourallista kuivia leivänmuruja
  • 450g spagettia tai linguinea

Kaada kunnon loraus oliiviöljyä pannulle. Lisää salami- ja valkosipulisiivut. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa ja kaavi murske pannulle. Paista hetki miedolla lämmöllä, jotta salameista sulaa rasva ja ne rapeutuvat. Lisää fenkolisiivut ja sekoita nostellen. Anna paistua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia ja lisää sitten tomaattimurske. Mausta halutessasi chilillä. Hauduta rauhassa 30min, jotta kastike paksuuntuu. Mausta mustapippurilla, suolalla ja halutessasi hunajalla.

Kastikkeen poristessa keitä spagetti isossa kattilassa al denteksi. Spagettin kiehuessa valmista pagritatat eli paahdetut, rapeat leivänmurut. Laita muutama siivu kuivahkoa leipää monitoimikoneeseen tai vastaavaan. Jauha leipä pieniksi muruiksi (ei sentään jauhoksi!). Paista sitten muruja oliiviöljyssä pannulla 4-5min. Murusia voi maustaa mm. valkosipulilla tai rosmariininoksilla.

Valuta kypsä spagetti ja sekoita se heti kastikkeeseen. Nostele annokset pastalautasille ja ripsuttele leivänmurut päälle. Koristele fenkolisilpulla. Tarjoile heti!