Pääsiäinen kului siis Itämerellä risteillen ja äitin viiskybäsiä juhlistaessa. Olimme suunnitelleet pieniä ja vähän isompiakin yllätyksiä matkan varrelle. Matkan motto oli "Anne rokkaa kybällä", koska onhan tuo jo aika rokkaava ikä ja äiti sattuu sen lisäksi pitämään vähän hevimmästä musiikista. Matkan aloitimme perjantaiaamuna Keittokomeron tukikohdasta, jonne olimme järjestäneet juhla-aamiaisen. Aamiaisella tarjoiltiin mustikkamoussekakkua (laitan ohjeen myöhemmin), johon olin tilannut UllanUnelmasta kakkukuvan (kiitos Ullalle nopeasta toimituksesta ja hyvästä palvelusta!). Minä olin tehnyt kakun muuten valmiiksi, mutta isä hoiti pursotuspuolen. Juhlavan aamiaisen jälkeen aloitimme matkan kohti Helsinkiä.

1413163.jpg

Askartelimme siskoni kanssa ison kyltin, jossa luki Anne rokkaa kybällä 50. Pakkauduimme kaikki samaan kuvaan laivalle mentäessä ja minä vetäisin tuon kyltin esiin kuvaushetkellä. Nyt kuvasta ainakin muistaa mitä siellä laivalla tehtiin ja se on ihan hauska muisto synttäreistä :) Hyttiin olimme tilanneet kuohuviiniä ja ruusun, jota joimme Missä miehet ratsastaa-biisin saattelemana. Näiden ylläreitten lisäksi meillä oli pikkuyllätyksiä ja tietysti lahjoja.

Siljalla oli Intia-teema, joten buffetissakin tarjoiltiin intialaisia ruokia. Kukaan matkaseurueesta ei oikein syttynyt intialaisille sapuskoille, koska ne olivat vähän mauttomia ja kaikki ruuat maistuivat samalle. Eli teeman vuoksi ei ainakaan kannata lähteä buffettiin taistelemaan elintilasta. Perinteiset buffet-ruuat olivat sen sijaan oikein maistuvia, etenkin kalat tuntuvat olevan seurueemme suosiossa (lukuun ottamatta yhtä taco-haukkaa). Meikäläinen voisi elää pelkällä saaristolaisleivällä ja mädillä, kuten alla olevasta kuvasta voi päätellä.

1413180.jpg

Kannattaa ehdottomasti valita aamiainen Bistro Maximessa, jos lähtee risteilemään Silja Symphonylla. Illalla jaksaa vielä seikkailla buffet herkkujen ihmeellisessä maailmassa (minusta on hauska tehdä erilaisia annoksia seisovassa pöydässä), mutta aamulla se on kyllä silkkaa painajaista. Maximessa on huomattavasti inhimillisemmät olot nauttia aamiaisesta ja tarjoilu on monipuolisempaa. Alla kokoamiani aamiaisannoksia (aamullakin on kiva koota annoksia).

1413252.jpg

1413266.jpg

Alla on värikäs matkaseurueemme. Tukholmassa kävimme Livrustkammarenissa eli Kuninkaallisessa Varuskammarissa, shoppailemassa ja kahvilla. Pitäisi joskus varata Tukholmaan ihan kunnolla aikaa, koska siellä on monta monituista paikkaa, joissa haluaisin käydä.

1413272.jpg

Kaikin puolin tosi hauska risteily! Onnea Anne vielä kerran, olet maailman paras äiti ja teräsbetonia :)