Viime tipassa sain aikaiseksi kesän grilliherkun, jonka tarkoitus on edustaa Keittokomeroa kesä-heinäkuun ruokahaasteessa. Sattuneista syistä en ole päässyt grillin äärelle tai olen tarkoituksella pysynyt kaukana siitä (välillä on mukava olla passattavana), joten ruoka valmistui uunin grillivastusten alla. Voisin jopa veikata, että tämä ruokaisa salaatti saisi mukavasti makua oikeasta rillistä. Huomenna lähdemme reissun päälle, joten aika simppeli kesäruoka on kyseessä. Ajatuksena on, että tätä voi toteuttaa myös möksällä. Idean sain Ruokalan sivuilta, mutta ohjetta on muokkailtu ja sovellettu aika paljon... Tadaa!

Kuumahko salaatti kahdelle

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 keltainen kesäkurpitsa
  • 1 iso bataatti
  • 1 punainen paprika (miksei muunkin värisiä!)
  • Spice Up! Marinadi ja grillauskastike (hunaja&inkivääri)
  • á la Meiran Grilli Mix + Cayenne
  • silputtu uuden sadon sipuli
  • cashew-pähkinöitä
  • ranskanleipää tai muuta vaaleaa höttöleipää
  • pestoa

Viipaloi kasvikset ohuiksi siivuiksi. Sivele kasvikset marinadikastikkeella ja ripottele päälle grillimaustetta. Grillaa kasvikset rapeiksi. Paahda pähkinät. Siivuta leipä ja sivele siivuille pestoa. Grillaa myös leivät. Asettele kuumat kasvikset laakealle lautaselle ja leivät salaatin sivulle. Ripottele päälle sipuli ja pähkinät.

747683.jpg

Kastike

  • ½ sitruunan mehu
  • 6rkl oliiviöljyä
  • ½ tuore chili
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus sokeria

Sekoita kastikkeen ainekset. Maistele sopiva maku. Tarjoile erillisestä astiasta.