En voi olla vielä muisteloimatta yhden postauksen verran kesän matkaa. Meillä on yleensä ollut vakkarihuoneistohotelli, jossa vietämme Kreetan lomat. Toki olemme käyneet muuallakin Kreetalla, mutta Agios Nikolaoksen Stavrosta ei ole päihittänyt mikään muu paikka. Inhoan mammuttimaisia hotellikomplekseja, mutta Stavros on enemmänkin rivitalomainen pieni keidas paikallisasutuksen lomassa. Vietimme tämän loman hiukan haikeissa merkeissä, koska hotellin isäntä (lähemmäs 80-vuotias Jorgos) ei enää jatka Stavroksen ylläpitoa. Isäntä perheestä ja hotellin siivoojasta on tullut meille hyviä tuttavia ja heidän avullaan olemme saaneet tutustua kreetalaiseen kulttuuriin. Katherine-siivooja teki meille mm. kasvispiirasta, toi rakia tuliaisiksi Suomeen ja antoi minulle sekä siskolleni Viljalle lähtiessämme muistoksi simpukkakorurasiat. Jorgos tarjosi iltaisin pikkupurtavaa ja juomista johanneksenleipäpuun alla ja keräsi aamuisin meille tuoreita viikunoita puutarhastaan. Välitöntä ystävällisyyttä jää todella ikävä!

839820.jpg

Yllä hotellia ympäröivän puutarhan viikunoita ja alla granaattiomenoita. Pihassa on lisäksi viinirypäleköynnöksiä, sitruunapuita, mantelipuita ja johanneksenleipäpuu.

844257.jpg

Keskiviikkoaamut ovat perinteisesti kuluneet markkinoilla. Miesjaosto ei jostain syystä markkinoista pidä, mutta onneksi se ei haittaa ylivoimalla pelaavaa naisjoukkuetta ;) Pakko myöntää, että kyseinen tapahtuma ottaa voimille +40 asteen helteessä...

844279.jpg

844319.jpg

Viinirypäleitten takana on etanoita, jotka ovat muuten aika eri makuisia noin tuoreena kuin purkista kiskaistuna... Niljakkaat yrittivät paeta laatikosta!

844365.jpg

Pysähdyimme yhdellä lukuisista retkistämme vuoristokylään sihijuomalle. Kylän kahvilaa piti mustapukuinen mummu ja vanha pappa. Isä osti papalta hänen itse tekemän oliivipuisen keittokauhan. Hän tarvitsee kuulemma kauhan, jonka varsi ei katkea :D Kuvassa vanha pariskunta, sekä vanhempani. Minä palloilen tuolla takana ja Juho kikkailee meidän vuokra-auton edessä. Vilja taisi toimia kuvaajana.