Olipas mukavan leppoisa joulu! Söimme, saunoimme, pelasimme, jaoimme lahjoja ja höpötimme järjettömiä sekä järjellisiä. Juustopöytä ja uusi Sybarit-peli oli ihan ykkösjuttu. Minä ja Juho sukkuloitiin molempien vanhempien luona, onneksi asutaan kaikki samassa kaupungissa, niin ei pahemmin tarvitse matkustella. Ainoa harmituksen aihe oli tyhmä sää, nykyään Kuopiossakaan ei tarvitse hiihtää...

Tänään testailin jo yhtä reseptiä lahjaksi saamastani keittokirjasta. Sain Tessa Kirosin Hillasoilta oliivilehtoihin, ruokaohjeita maailmankylästä -keittokirjan sekä Jarmo Vähä-Savon ym. Tervetuloa meille! -keittokirjan. Ensin mainittua olen himoinnut jo kauan, pelkkiä kuvia voisi ihailla tunteja! Toinen kirja on Vuoden keittokirja, eli loistoreseptejä tiedossa.

1162971.jpg

Pistaasi-rucolapesto (Tessa Kirosin kirjasta)

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 35g kuorittuja pistaaseja (suolattomia)
  • 40g rucolaa
  • 25g parmesaaniraastetta
  • n. 1dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • (valmista pestoa n. 2dl)

Pane pistaasit monitoimikoneeseen ja jauha karkeaksi rouheeksi. Lisää rucola ja viipaloitu valkosipuli. Jauha kunnes seos on karkeaa tahnaa. Lisää joukkoon parmesaani ja oliiviöljy, sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa pastan kera.

1163003.jpg