Lauantaina teimme pitkästä aikaa raclettea, joka on ollut minun lempiruokaani pikkutytöstä asti(minulla on kyllä aika monta lempiruokaa). Saimme oman grillin pari vuotta sitten, kun äitini löysi käyttämättömän vempeleen kirppikseltä! Varsinainen löytö! Raclette-ilta on hauska tapa kokoontua tekemään ystävien kanssa ruokaa. Jokainen saa osallistua grillaamiseen juttelun lomassa ja koota itselleen haluamansa annoksen. Raclette-juuston lisäksi voidaan grillata erilaisia vihanneksia, lihaa ja hedelmiä. Lisukkeet laitetaan grilliin ja juusto pienille annospannuille grillin alle. Sulanut ja vähän ruskistunut juusto kaadetaan grillattujen lisukkeiden päälle ja annos viimeistellään mustapippurilla.

Vihannekset

  • kirsikkatomaatteja
  • herkkusieniä
  • keitettyjä perunoita
  • paprikaa
  • kesäkurpitsaa
  • ananasta
  • punasipulia
  • tuoretta parsaa
  • oliiveja

Kokosin kaikki vihannekset samaan kuvaan, jotta saatte vähän käsitystä millaisella kokoonpanolla grilliin lähdettiin.

504238.jpg

Lisäksi voi varata grillattavaksi hillosipuleita, maustekurkkuja, marinoituja valkosipuleita ja päärynää. Periaatteessa tähän ruokaan käy mikä tahansa vihannes, joten rajana on vain mielikuvitus.

504230.jpg

Yllä on kuva valmiista pöydästä.

Lihat:

  • esikypsennettyä kanaa
  • makkaroita
  • pekonia

Parhaan parsakauden lähestyessä ostin tuoretta vihreää parsaa, jonka esikypsensin keittämällä. Parsan ympärille käärin pekonia. Oli muuten vietävän hyvä yhdistelmä grillattuna! Vihanneksien ja lihan lisäksi meillä oli leipäkuutioita, joista tulee mukavan rapeita pannulla. Eikä tietysti pidä unohtaa itse raclette-juustoa! Aitoa juustoa saa yleensä kauppahalleista, mutta valmiiksi viipaloituja saa lähes kaikista isommista kaupoista. Muitakin juustoja voi kokeilla, mutta minusta raclette on ainoa oikea.

504228.jpg

Ensimmäistä annosta on tuskallista odottaa, kun nälkä yltyy ja yltyy, mutta grillaus tuntuu kestävän iäisyyden. Pöytään kannattaa varata paistolastoja ja huomioida räiskyvä rasva(ts. paras Bossin puku kannattaa jättää komeroon). Tässä touhussa tulee aika kuuma ja palovaroitin kannattaa hiljentää heti alkuunsa. Kuulostaa ehkä sotkuiselta puuhalta, mutta lopputulos on niiin herkullinen :)

P.S. Uutena halvimmat grillit ovat 35e pintaan.