Valion keittokirjassa Juhlitaan yhdessä on itsenäisyyspäivän juhlamenussa ohje juustoleipä-lohisalaattiin. Meillä tarjoiltiin tätä isänpäivänä, mutta salaatti sopinee hyvin juhlaan kuin juhlaan. Salaatin voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi, koska siinä ei ole nahistuvia raaka-aineita. Tänään en tehtaile itse itsenäisyyspäivän ruokia, vaan menemme katsomaan linnanjuhlia vanhempieni luo. Juhlavaa iltaa kaikille!

1112535.jpg

Juustoleipä-lohisalaatti 4 annosta

  • ½ pieni jäävuorisalaattikerä
  • ½ pussi pakasteherneitä
  • 10kpl kirsikkatomaatteja
  • 1 avokado
  • 150g juustoleipää
  • 4 isoa siivua kylmäsavulohta
  • sitruunasiivuja ja tilliä koristeluun

kastike:

  • 1prk kermaviiliä
  • 1-2rkl sinappia
  • 3tl sitruunamehua
  • ½dl tilliä silputtuna
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa

Sulata herneet. Pese ja halkaise tomaatit. Kuutioi avokado ja pyörittele palasia kevyesti sitruunamehussa tummumisen estämiseksi. Kuutioi leipäjuusto ja suikaloi kala. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Nostele salaattiaineksia ja kastiketta kerroksittain laseihin tms. Koristele annos lohisuikaleilla, sitruunasiivuilla ja tillillä.

p.s. Kuva ei ole ihan eduksi salaatille :)