Joulukuun ruokahaasteen aiheena on piparkakku ja järjestäjänä toimii Lettupannu, voitettuaan marraskuun haasteen hurmaavalla lempeän vuohen pastakotilot ohjeella. Tekisi mieli vääntää piparkakkutalo tänä jouluna, mutta saa nähdä ehtiikö sitä enää väsätä. Tavallisia pipareita on kuitenkin tullut syötyä jo aimo annos, voisin nimittäin elää joulunajan pipareilla, homejuustolla ja glögillä. Pipari ja homejuusto ovat ihan ykkösherkku ja ajattelin sen pohjalta kehitellä oman haastepostaukseni. Myös taateli-homejuusto yhdistelmä viettelee, joten loppujen lopuksi kehittelin ohjeen, johon tuli homejuustoa, piparia ja taatelia.

1130731.jpg

Taateli-homejuustohyydyke piparien kera (n. 8 hengelle glögin kanssa tarjottavaksi)

  • ½ prk rasvatonta rahkaa
  • 1 1/4 dl kermaa
  • n. ½pkt Aura-juustoa (tai enemmän)
  • 4 tuoretta taatelia
  • 2 liivatelehteä
  • 2rkl vettä
  • pieni terttu tummia viinirypäleitä
  • pipareita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka ja kerma hyvin. Murustele aurajuusto rahkan sekaan. Pilko taatelit ja lisää ne seokseen. Sekoita kaikki ainekset hyvin, jotta koostumus on suht tasaista. Vuoraa pieni vuoka kelmulla. Asettele vuoan pohjalle puolikkaita viinirypäleitä. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet veden joukkoon. Kaada liivate ohuena norona massan sekaan, sekoita koko ajan. Kaada massa varovasti vuokaan, vuoraa hyytelö kelmulla ja nosta vuoka hyytymään kylmään.

Kumoa hyytynyt massa lautaselle ja koristele ympärys viinirypäleillä ja pipareilla. Leikkaa hyydykkeestä ohuita siivuja ja tarjoa pipareiden kera.

1130760.jpg

Auraa saa laittaa ihan reilusti, jotta maku tulee hyvin esille. Taatelit ovat sen verran makeita, että ylimääräistä sokeria ei tarvitse lisätä. Hyydykkeen voi hyvin tehdä jo etukäteen valmiiksi. Äiti muuten ehdotti, että hyydykkeen sekaan olisi voinut laittaa vielä pähkinöitä!