• Päärooli                                Mr. Homejuusto
  • Sivurooli                               Ms. Kerma          
  • Stuntti                                     Mr. Juustoraaste
  • Ohjaaja                                 Valkoviini
  • Tuottaja                                 S. N.

Draamaa Sompatiellä. Pääosa olisi voinut antautua rooliinsa paremmin. Tuottaja ei ollut täysin vakuuttunut(pyrkii täydellisyyteen, huono tapa). Yleisö ja kriitikot rakastivat!

Kriitikon kommentit: " Kansainvälistä viihdettä! Pärjää hyvin klassikoiden rinnalla, mutta tuo esille uusia elämyksiä. Juustoraaste toimi loistavasti homejuuston stunttina. Salottisipuli sai aikaan liikutuksenkyyneliä ja valkosipuli jaksoi riemastuttaa, vaikka onkin jo vanha konkari. "

Tuottajan kommentit: " Minun olisi pitänyt puuttua ohjaajan toimintaan aikaisemmin. Lisää yrttejä ja päärooliin ehdottomasti Mr. Roquefort. Olen silti tyytyväinen yleisön reaktioon. Kiitos teille! "

454848.jpg

Gratinoidut sinisimpukat

  • 600g tuoreita sinisimpukoita
  • 2,5dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • kourallinen tuoretta timjamia
  • 2dl kermaa
  • homejuustoa tai juustoraastetta maun mukaan
  • 2 rkl korppujauhoja
  • koristeluun: raastettua sitruunan kuorta ja ruohosipulia

Käsittele simpukat. Pese simpukat kylmässä vedessä, poista parta. Heitä pois rikkoutuneet simpukat tai simpukat, joiden kuori ei mene kiinni koputettaessa. Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen.

Kuullota sipulit ja valkosipulit isossa kattilassa. Kaada joukkoon viini ja timjamisilppu. Lämmitä reippasti kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan viiniin simpukat ja keitä n. 5 min. Ravistele kattilaa välillä, jotta neste tavoittaa kaikki yksilöt.

Sekoita keittämisen aikana murennettu homejuusto ja kerma keskenään. Homejuustoa saa olla aika reilusti (suurin osa). Nosta kattila liedeltä ja pyydystä auenneet simpukat pellille. Kiinni pysyneet joutaa heittää mäkeen. Kannattaa levittää pellille leivinpaperi ja reilu pätkä foliota. Näin simpukat pysyvät pystyssä folion "rypyissä". Irrota simpukan toinen kuori ja jätä itse öttö toiseen kuoreen. Kauho haarukalla keitinliemestä sipuleita/yrttejä simpukoiden päälle. Täytä kuori homejuusto-kermaseoksella. Ripottele päälle korppujauhoja. Gratinoi simpukat uunin yläosassa 250 asteessa, noin 5 min. Koristele sitruunan kuorella ja ruohosipulilla. Tarjoile viileän raikkaan valkoviinin ja tuoreen maalaispatongin kera.

Ohje on koottu useasta eri lähteestä ja sitä kautta omassa päässä kehitelty.