Vielä eletään hetki rapusesonkia, joten tässä meidän rapumuisteloita toissa viikonlopulta. Meidän kekkerit oli Lamperilan mökillä ja jäätävästä ilmasta huolimatta oli kyllä hauskaa. Rapujen lisäksi meillä oli (ehkä jonkun mielestä vastoin kaikkia etikettejä) ribsejä, joita raahasin neljä kiloa hallista (korkkareilla töpötellen hyvin epäsohvimaiseen tyyliin). Tein myös lohisalaatin uusimman Maku-lehden innoittamana, mutta se taisi jäädä melkein kokonaan syömättä, koska ruokaa oli mitoitettu reiluhkosti. Salaatista saisi näyttävän alkupalan tai sitten sen voi tarjota isolta vadilta, kuten minä tein. Oikein hyvä ohje joka tapauksessa. Tästä osoitteesta taasen löytyy simppelit ohjeet rapujen urakointiin. Meillä kävi harmittavan huono tuuri, koska emme saaneet odotettuja eläviä rapuja tuttavaltamme, mutta kyllä ne juhlat klaarattiin ihan pakasteäyriäisilläkin. Pääasia, että tunnelma on kohdillaan!

1900313.jpg

1900325.jpg

Punajuuri-lohisalaatti

  • n.5 pientä tuoretta punajuurta
  • 200g kylmäsavulohta
  • rucolaa
  • parmesaania lastuina

marinadi:

  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • oliiviöljyä

Kuori punajuuret ja siivuta ne hyvin ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa marinadinainekset punajuurien kanssa ja anna maustua hetki. Levitä laakealle vadille punajuuret, kylmäsavulohen siivut, rucola ja parmesaanilastut. rouhi päälle vielä mustapippuria.

1900341.jpg

Jälkiruokana oli vaniljaista panna cottaa Limepippuri-blogin ohjeistamana. Sen verran muutin ohjetta, että laitoin jogurttia vain 400g ja liivatelehtiä neljä kappaletta. Tarjosin panna cottan vadelmien kera. Ohjeesta riitti hyvin kuudelle hengelle.

1900356.jpg

Seuraavana päivänä isä ja Juho vetivät laiturin talvipuille pohjoistuulen puhaltaessa järveltä. Oli nimittäin pikkaisen syksyinen tunnelma.

1900371.jpg

1900387.jpg

Söimme myös kesän viimeisen mansikkakakun. Tervetuloa syksy! :)

1900394.jpg