Odotellessani kuvien siirtymistä koneelle surffailin linkkilistani ruokablogeja läpi (sitä teen muuten aika usein päivän aikana). Tarkoitukseni oli blogata Tessa Kirosin kirjasta kahviherne-fetasalaatti-ohje, mutta surffaillessani eksyin Hannan soppa-blogiin, jossa oli juuri postattu samaisesta salaatista. Hauska sattuma, sillä ohje on tosiaan kokeilemisen arvoinen! Olen viime aikoina erityisen mieltynyt kikherneisiin, mm. kikherne-pekonikeitto oli makoisaa. Jouduin korvaamaan lehtipersiljan mintulla ja korianterin jätin tarkoituksella pois, koska se ei ole tervetullut Keittokomeron yrttirepertuaariin. Käytin säilöttyjä kikherneitä, mutta joskus voisi koettaa liotella kuivattuja papuja yms. Siinä suhteessa olen vähän laiska, koska minusta tuo tölkkitavarakin toimii.

1344335.jpg

Kahviherne-fetasalaatti

  • 400g:n tölkki kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna
  • n. 1dl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli silputtuna
  • 5 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • 1 chili silputtuna
  • 200g fetaa
  • 4 kevätsipulia silputtuna
  • 30g tuoretta minttusilppua
  • 1rkl kuivattua persiljaa tai nippu tuoretta lehtipersiljasilppua
  • 1 sitruunan mehu
  • mustapippuria

Kuullota punasipulisilppua oliiviöljyssä pannulla. Lisää valkosipulit ja chili. Kuullota hetki, mutta varo ruskistamasta valkosipulia. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita varovasti sipuliseos, kikherneet, kevätsipulisilppu, yrtit ja murusteltu feta. Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Maista sopiva mausteisuus ja anna levähtää hetki jääkaapissa. Tarjoa huoneenlämpöisenä, jotta kaikki maut tulevat esiin.