Waudeville! 200 000 kävijää on mennyt rikki, kiitos kaikille lukijoille!!! Toivottavasti Keittis on tarjonnut vinkkejä teille, vaikka viime aikoina on ollut niin kovin hiljaista! En olisi ikinä uskonut, että täällä kävisi näin paljon lukijoita :) En pysty vieläkään lupaamaan tiheämpää päivitystahtia, mutta toivon todella tämän elämän hiukan rauhoittuvan, kun olen valmistunut. Tai sitten tahti vain kovenee...

Meillä on häävalmistelut edennyt todella hyvää tahtia. Juhlapaikka ja kirkko on varattu, pitopalvelun kanssa sovittu alustava menu, hääpuku ostettu, vieraslistaa suunniteltu jne. Paljon asioita on vielä suunnittelematta, mutta mieltä rauhoittaa, että isoimmat asiat ovat jo hanskassa. Hauskaa puuhaa tämä suunnittelu, jos vain osaa olla stressaamatta! 

Sitten itse asiaan eli ruokaan. Meillä on syöty viime aikoina paljon tavallista kotiruokaa ja Juhosta on kehkeytynyt oikein hyvä kokki pakon edessä. Minä en ole juuri touhuillut keittiössä, mutta kyllä ne toisen tekemät ruuat sitten maistuvat hyvälle! Olen tehnyt vaivihkaa suunnitelmaa, kuinka saan nauttia useammin Juhon tekemistä herkuista ;) Seuraava keitto on kokattu varmaan tammikuussa, mikä kertoo ettei meillä hirveästi ole testailtu uusia reseptejä. Viipyilevä maku tulee paahdetuista vihanneksista ja mukavasta chilin poltteesta. Keitto sopii niin pääruuaksi kuin alkuruuaksi, tietysti annoskokoa muutellen. Mahtavan täyteläinen keitto!

Tulinen tomaattikeitto punaisen paprikakerman kanssa 2 hengelle (Matthew Drennan - Keitot)

  • 500g luumutomaatteja, puolikkaina
  • 1-2 punaista chiliä, siemenet poistettuna
  • 1 punainen paprika, siemenet poistettuna, isoina lohkoina
  • 1 iso punasipuli karkeaksi silputtuna
  • 4 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 2rkl aurinkokuivattua tomaattitahnaa
  • 2rkl oliiviöljyä
  • n. 2 dl kasvislientä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • villirucolaa tms. koristeeksi

paprikakerma:

  • ½ punainen paprika
  • 1tl oliiviöljyä
  • 1dl ranskankermaa
  • muutama tippa tabascoa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pane tomaatit, paprikat, chilit, sipulit, valkosipuli, öljy ja tomaattitahna uunivuokaan. Sekoittele kasviksia. Paahda noin 40 minuuttia, kunnes paprikoiden ja tomaattien pinta on reilusti paahtunut. Aseta samaan uunivuokaan puolikas paprika paprikakermaa varten paahtumaan. Anna paahtua, kunnes pinta on hiiltynyt tummaksi. Nosta paahtunut paprika kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna vetäytyä hetken ajan. Irrota jäähtyneestä paprikasta kuori ja sekoita paprika, kerma ja tabasco sauvasekoittimella tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla, nosta kerma kylmään tekeytymään. Soseuta paahtuneet vihannekset isossa kulhossa ja lisää vähitellen kasvislientä, jotta saat haluamasi paksuisen keiton. Voit siivilöidä keiton, mutta se ei ole välttämättä tarpeen. Tarjoile paprikakerman ja rucolan kera. Rapea maalaisleipä ei varmasti olisi pahitteeksi.