Oliivia tässä taannoin suositteli kokeilemaan Jamie Italiassa-kirjasta Jamien pizzoja. Olin jo aiemmin kuolannut kuvien päälle, joten tänään oli aika pistää pitsat testiin. Tulos oli kuin Italiassa konsanaan, mutta pizzan teko ei sujunut ongelmitta... Jokainen vähänkin Jamien kirjoihin perehtynyt tietää, kuinka hän leipoo leivät/pizzapohjat jne. Eli jauhot pöydälle, keskelle reikä ja reikään nesteet. Siitä sitten sutjakkaasti vaivataan taikina. Minä olen aina tyytynyt kulhoon, koska J:n tapa näyttää sotkuiselta, mutta tänään haettiin aitoa tunnelmaa ynnä muuta hölmöä ja leviteltiin samoin tein vedet pitkin lattioita ja jauhomössö liisteriksi pöydälle. Onneksi minä en pienestä säiky ja sain kaavittua jonkinlaisen taikinan kokoon(itse asiassa parhaan koskaan tekemäni!).

Otin tietysti pizzasta kuvia ennen uuniin menoa ja jätin kameran keittiöön. Valmiista pizzastakin täytyi saada kuva ja siinä pizza-uuni-lautas-patakinnas-tohinassa huitaisin kameran maahan. Harva kamera kestää pöydältä putoilua ja arvata saattaa miten meidän kameralle kävi... Entinen Casio :( Muutama painava sana lipsahti Juhonkin suusta, mutta minkäs vahingolle mahtaa!

Onneksi kuitenkin pääsimme pizzan syöntiin, verensokeri nousi ja mieli parani. Kunnes yliherkkä palovaroitin rupesi taas kerran inisemään, kun toinen pizza paistui uunissa. Patteri irti ja takaisin syömään(voisin oikeastaan pultata jakkaran varoittimen alle, niin usein pitää siitä patteri irrottaa). Nohevana tyttönä laitoin myöhemmin patterin takaisin ja kas, päätin rikkoa palovaroittimenkin. Tänään ei vielä oltukaan häslätty tarpeeksi.

Ja kaikki tämä yhden himskatin blogin takia! :D Taidan siirtyä maksalaatikkoon ja hernekeittoon... Jos joku uskaltaa vielä tämän jälkeen kokeilla pizzaa, tässä ohje:

370897.jpg

Mausteista salamia, kesäkurpitsaa, basilikaa, tomaattia ja mozzarellaa yhteen pizzaan

  • 5rkl tomaattikastiketta(ohje alla)
  • 8 ohutta siivua kesäkurpitsaa
  • 8 tuoretta basilikanlehteä
  • 10 ohutta salamiviipaletta(esim. chili-salamia)
  • 85g mozzarellaa(puolikas pallo tai raastetta)
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria

Levitä tomaattikastike pohjan päälle. Levitä sen päälle kurpitsaviipaleet ja basilika. Sitten salami, jolloin siitä tulee rapeaa. Revi mozzarella tosi pieniksi hipuiksi ja ripottele pizzan päälle. Rouhi lopuksi mustapippuria ja pirskottele oliiviöljyä. Paista rapeaksi 250 asteessa.

Pasta per pizza 2pohjaa

  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1dl durumvehnäjauhoja
  • 1/3tl suolaa
  • 1/3pussi kuivahiivaa(eli n.1tl)
  • 1tl sokeria
  • 2 1/4dl haaleaa vettä

Sekoita keskenään jauhot, suola ja hiiva. Sekoita sokeri veteen ja kaada vesi jauhojen sekaan. Tässä kohtaa voit tietysti leikkiä Alastonta kokkia, mutta suosittelen ennemmin kulhoa. Vaivaa taikina kimmoisaksi(kannattaa vaivata ihan urakalla). Anna taikinan olla kelmun alla n.15 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse durumjauholla jauhotetulla pöydällä ohueksi. Repäise foliosta pohjan kokoinen pala ja sivele se oliiviöljyllä Ripottele öljyn päälle reilusti durumjauhoja. Nosta sitten pohja foliolle ja lado täytteet ohjeen mukaan. Nosta valmis pizza ritilälle ja paista uunin alatasossa.

Tomaattikastike

  • loraus neitsytoliiviöljyä
  • 1 kuorittu ja viipaloitu valkosipulinkynsi
  • kourallinen basilikanlehtiä
  • 1tlk(400g) säilöttyjä luumutomaatteja
  • merisuolaa ja mustapippuria

Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä valkosipulit siinä. Lisää joukkoon silputtu basilika ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua n. 20 minuuttia ja soseuta kastike. Mausta tarpeen mukaan. Levitä kastike pizzapohjalle.