Aika usein Keittokomerossa otetaan riskejä ja kokeillaan uusia ruokia silläkin uhalla, että illalla pitäisi soittaa lähipizzeriaan. Usein on otettava käyttöön suunnitelma B. Näin kävi viime lauantaina, kun muistin Pastanjauhajilla kokkaillut pastarullat. Eikö ole ihana idea? Tuoretta pastaa ja muhkea tomaattikastike, NAM! En sitten voinut keskittyä kunnolla ja tein liian lötkön pastataikinan. On jotenkin selkärangassa, että leipätaikina saa olla niin pehmeää kuin pystyy vain käsittelemään. Ei päde pastan kohdalla, ?#%&$! Aikani siinä kaavin sooseja pöydältä, raaputin pastataikinaa irti veitsellä ja jouduin myöntämään, että mokasin pahemman kerran. En onneksi tunkenut kuin puolet kastikkeesta pastarulliin, joten pelastin tilanteen keittämällä loppu kastikkeesta tavallista spagettikastiketta. Eihän se ollut yhtä juhlavaa kuin rullat, mutta menetteli.

Alkupalaksi väsäilin vihreitä parsoja parmesaanilla, ohje samoin Pastanjauhajilta. Herkkua! Jälkkäriksi tein suklaamoussea ja mansikoita. Ei tämä ilta ihan fiasko ollut, vaikka elkeitä siihen oli.

532305.jpg

Vihreää parsaa ja parmesaania

  • puntti vihreää parsaa
  • kunnon loraus oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • hyppysellinen merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
  • kourallinen vastaraastettua parmesaania

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmistele parsat. Katkaise puinen osa pois ja sommittele sopivaan vuokaan vieri viereen. Kaada parsojen päälle oliiviöljyä ja rouhi suolaa sekä pippuria. Paahda parsoja uunissa noin vartin ajan. Voit käännellä niitä, jotta saat tasaisen tuloksen. Ota valmiit parsat uunista ja purista niiden päälle reilusti sitruunamehua. Viimeistele annos parmesaanilla. Tarjoile heti.

Suklaamousse neljälle

  • 100g maustamatonta tuorejuustoa (kevyt)
  • 1rkl sokeria
  • 2tl vaniljasokeria
  • 1tl sitruunamehua
  • 1dl kuohukermaa
  • 50g tummaa taloussuklaata

Vaahdota kerma. Sekoita kermaan tuorejuusto, sokerit ja sitruunan mehu. Sulata suklaa ja kaada se vaahdon joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti. Annoksesta tulee aika pieni, mutta meistä pienet annokset riittävät. Mousse on aika raskasta ja kaipaa seurakseen esim. mansikoita tms. "keventäjiä".

532314.jpg