Tämä ohje aiemmin mainitsemastani Ghillie Basan kirjasta Turkkilainen keittiö. Punajuuri-jogurttisalaatti on hauskaa vaihtelua perinteiselle tzatsikille ja sopii mainiosti esim. turkkilaisen pide-leivän kanssa tarjottavaksi. Salaatin kannattaa antaa vetäytyä rauhassa jääkaapissa, itse tein sen virheen, että söin heti valmistamisen jälkeen.

1116983.jpg

Punajuuri-jogurttisalaatti meze-pöytään

  • 4 pestyä raakaa punajuurta
  • 400g partaäijää
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • tuoretta minttua koristeluun

Keitä punajuuria runsaassa vedessä n.40 min, kunnes ne ovat kypsiä (ei saa mennä ylikypsäksi). Valuta punajuuret ja jäähdytä ne kylmän juoksevan veden alla. Kuori punajuuret ja raasta ne lautaselle. Purista kevyesti ylimääräinen neste pois (ei irtoa kovin paljoa).

Sekoita kulhossa jogurtti, valkosipuli, suola, pippuri ja punajuuriraaste. Säästä osa punajuuresta koristeluun. Tarjoa kylmänä tuoreen leivän kera.