Syyskuun ruokahaasteessa liikutaan niinkin romanttisessa aiheessa kuin rakkaus. Mikäs sen paremmin sopisi pimeneviin syysiltoihin! Elokuun ruokahaasteen voittaja Suu auki-blogi isännöi tämän kuun haasteen. Mietin millä olen hurmannut aikoinani tuon oman rakkaani ja päädyimme molemmat niinkin eksoottiseen ruokaan kuin meksikolainen salaatti. Tämän viikon toiveena oli kevytruoka, joten en ehtinyt toteuttaa salaattia. Olen kuitenkin pistänyt merkille, että kaikki tomaattia ja valkosipuli sisältävät ruuat kutkuttavat rakkaani makuhermoja oikeasti kohtaa (niin kuin hän itse asian ilmaisee) :) Päädyin siis tekemään vähän erilaista tomaattikeittoa kera Jamie O.:n paras valkosipulileipä. Tomaattikeiton ohjeen bongasin KevytKokki-lehdestä (HyväTerveys 09/07), Kiitos Lotta lehdestä! Ohje oli ilmeisesti jonkin keittokilpailun satoa, mutta minähän sotkin oman kauhani keittoon ja muuntelin ohjetta rutkasti. Keiton väri on kauniin syvänpunainen aiheeseen sopien ja maku ihanan kirpakka sekä lämmittävä.

921850.jpg

Lovetuskeitto (kaksi tai kolme isoa annosta)

  • 5kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 keltasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 oikein kypsää tomaattia
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 1tlk tomaattimurskaa+ tölkillinen vettä
  • 2rkl italialaista vasikanfondia
  • mustapippuria myllystä
  • tabascoa maun mukaan
  • kevyt fetaa
  • keltaisia kirsikkatomaatteja
  • tuoretta basilikaa

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä kattilassa. Imeytä suurin osa aurinkokuivattujen tomaattien öljystä talouspaperiin. Viipaloi tomaatit. Lisää kattilaan kuutioidut tuoreet tomaatit, aurinkokuivatut tomaatit sekä tomaattimurska. Kaada joukkoon tomaattitölkillinen vettä. Mausta fondilla, pippurilla ja tabascolla. Anna keiton hautua ainakin puoli tuntia. Kauho keitto keittokulhoihin ja murenna päälle fetaa. Koristele kirsikkatomaateilla ja basilikasilpulla.

922030.jpg