Perjantaina testailin taas uusia ohjeita joululahjakirjasta Maailman ruokia, Italia. Pitäisi vissiin opetella vähän muidenkin maiden ruokia! Mutta ottaen huomioon keittiön koon ja välineiden määrän, italialainen ruoka on ehdottomasti helpoiten toteutettavissa. Keittokomero on muutenkin sen näköinen, että joku olisi heittänyt sinne käsikranaatin, kun olen valmistanut kolmen ruokalajin illallisen. Palovaroitin soi vähän väliä ja parvekkeen ovi on melkein aina auki, koska liesituuletintahan täällä päin ei tunneta... Kesä aikaan komeroon puhaltaa vanha kunnon tuuletin. Silti tuossa pienessä kyökissä on tunnelmaa ja varmasti se osaltaan vaikuttaa aina lopputulokseen! Eksyin taas höpisemään muuta... Perjantaina tein siis "Pollo alla bolognese" eli kanaa savukinkun ja parmesaanin kera ja "la panzanella" eli kerroksittaista tomaattisalaattia.

Pollo alla bolognese 2hengelle

  • 4 nahatonta, luutonta kananrintapalaa(esim. marinoimaton ohut leike fileestä)
  • 2rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • 25g voita
  • 4 ohutta savukinkkuviipaletta
  • 55g vastaraastettua parmesaania
  • tuoreita basilikanlehtiä

Leikkaa rintapalat auki paksuimmasta kohdasta, avaa palat ja laita ne kahden tuorekelmupalan alle. Nuiji palat mahdollisimman ohuiksi lihanuijan litteällä päällä(tai kaulimella jos ei keittiöstä löydy nuijaa). Levitä jauhot laakealle lautaselle ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Kääntele kanat jauhoseoksessa. Sulata voi pannulla ja paista kanat keskilämmöllä kypsiksi. Kanat ovat niin ohuita, että ne kypsyvät aika nopeasti. Laske lämpöä ja laita kypsien kanapihvien päälle siivu kinkkua ja ripottele päälle parmesaania. Anna parmesaanin sulaa ja ripottele pinnalle silputtua basilikaa. Tarjoile la panzanellan kera. Loppuvaiheen kuorrutuksen voisi varmasti tehdä uunin grillivastusten alla, jolloin tulos olisi rapeampi.

355413.jpg

La Panzzanella (Sohvin tapaan)

  • 1 ohueksi viipaloitu punasipuli
  • 4 kypsää luumutomaattia
  • 1 pallo mozzarellaa
  • tuoretta basilikaa
  • mustia oliiveja ohueksi viipaloituna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1½rkl balsamiviinietikkaa
  • 4rkl oliiviöljyä

Liota punasipulisiivuja kylmässä vedessä 10minuuttia(näin ne eivät ole niin kirpeitä). Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Asettele tomaatit, mozzarella ja sipulisiivut laakealle lautaselle kerroksittain. Ripottele päälle suolaa ja pippuria, sekä pirskottele oliiviöljy ja viinietikka. Ripottele viimeiseksi salaatin päälle silputtu basilika sekä oliiviviipaleet. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

355417.jpg