Kyselin tuossa aiemmin sopiiko blogikokeille, että kesän haaste kestää kahden kuukauden ajan. Harvinaisen yksimielisten vastausten jälkeen haasteen on päätetty jatkuvan heinäkuulle saakka. Sitten itse aiheeseen! Mietin mikä raaka-aine sopisi hyvin kesään ja olisi helposti meidän kaikkien saavutettavissa, vaikka sitten siellä mökillä. Mielessä kävi raparperi, mansikat ja uudet perunat. Jotenkin nyt on hyvin kasvispainotteinen olo. Eikö ole mahtavaa, kun vihdoin pääsee nauttimaan taas ihanista suven herkuista?

Päädyin lopulta valitsemaan kesä-heinäkuun ruokahaasteen aiheeksi yrtit, joita monen kokkaajan puutarhapalstalla tai ihan oikeallakin ulkopalstalla kasvaa juuri tähän aikaan kohisten. Haasteena on kokata kesäinen ruoka, joka sisältää vähintään kahta erilaista tuoretta yrttiä. Ruoka saa olla alku-, pää- tai jälkisellainen ja mielikuvitusta saa käyttää rutkasti. Jos teidän palstalla kasvaa joku erikoisempi yrtti, tuokaa se toki muidenkin kokkaajien tietoon! Yrtit saavat olla niin omalta plantaasilta kuin kaupankin vihannesosastolta, yritetään kuitenkin suosia kotimaista. Inspiroitukaa kesästä!

1608087.jpg

Tässä pukkaa kasvamaan terhakoita basilikan alkuja.

Osallistuminen

Haasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt. Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi.

Jos haasteruoan resepti ei ole postaajan oma viritelmä, on postauksessa kohteliasta ilmoittaa ohjeen alkuperä.

Haasteruoka tulee postata 3.6-19.7.2008 välisenä aikana.

Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen URL tämän jutun kommenttilootaan.

Ilmoittautuminen päättyy 19.7.2008, jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava tiedossani.

Kesä-heinäkuun ruokahaasteen järjestäjänä jäävään itseni sekä kilpailusta että varsinaisesta äänestyksestä.

Äänestys

Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan 20.7.2008, jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä.

Äänestysaika päättyy 24.7.2008.

Jos äänestysajan päättyessä useammalla postauksella on yhtä korkea äänimäärä, valitsemme me voittajan näiden postausten joukosta.

Voittaja julkistetaan 25.7.2008.

Elokuun ruokahaaste

Kesä-heinäkuun 2008 ruokahaasteen voittaja järjestää elokuun 2008 ruokahaasteen. Aiheen valinta, säännöt, aikataulu ja äänestystapa ovat hänen päätettävissään.