Pilahviriisi on yksi lisukesuosikeistani, joskus se voi toimia myös pelkkänä pääruokana, jos mukana on lihaa. Valmistin jokunen tovi sitten tomaattipilahvia kirjasta Ruokasuosikit - Kreikka. Pilahviriisi on melko yleinen lisuke Kreikassa, mutta en kyllä tiedä miten kreikkalaista tekemäni riisi oli. Hyvää se kuitenkin oli, etenkin seuraavana päivänä makujen tekeydyttyä. Tein riisin seuraksi sitruunalla, tuoreella oreganolla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla marinoituja possun lehtipihvejä. Mausteena tietysti tsatsikia. Riisille kannattaa varata reilusti tekeytymisaikaa, sillä muuten lopputulos on vetinen. 

1889508.jpg

Tomaattipilahvi neljälle hengelle lisukkeeksi

  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 iso valkosipulinkynsi silputtuna
  • 225g pitkäjyväistä valkoista riisiä
  • 400g pilkottuja säilyketomaatteja
  • ripaus sokeria
  • 6dl kana- tai kasvislientä
  • 1tl kuivattua minttua
  • suolaa ja pippuria
  • 2rkl pinjansiemeniä
  • sitruunalohkoja tarjoiluun

Kuumenna öljy paistinpannulla, johon saat laitettua kannen. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää riisi ja kuullota kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Lisää tomaatit nesteineen, sokeri, liemi, minttu, suola ja pippuri. Anna kiehahtaa ja anna sitten hautua noin 15min kansi päällä. Älä hämmennä ylettömästi. Riisin ollessa kypsää lisää joukkoon pinjansiemenet. Nosta riisi pois liedeltä ja anna sen tekeytyä noin 10 minuuttia. Tarjoile sitruunalohkojen kera.