Tänään tuli uusi Maku-lehti, joka on ehdoton suosikkini ruokalehdistä (silmät aukesivat sekunnissa aamulla, kun tsekkasin postin). Siitä tulikin mieleeni edellinen lehti, josta olen kokeillut useita ohjeita. Lehti näyttääkin jo melko kärsineeltä ja suurin osa sivuista on liimautunut yhteen. Pienessä keittokomerossa ovat ohjekirjaset/-lehtiset aina leikkuulaudan vieressä. Vahingoilta ei voi välttyä!

Loka-marraskuun lehdessä oli juttu "La dolce vita- makean elämän polulla", jossa oli parhaita jälkiruokia. Lauantaina istuimme iltaa vanhempieni luona ja tein jälkiruuaksi viiniluumuja. Ihanaa!!! Ei voi muuta sanoa :) Sopivat erinomaisesti vaikka joulupäivällisen jälkiruuaksi ja erittäin helppo valmistaa.

Viiniluumut 4hengelle

  • 2,5dl valkoviiniä
  • 0,5dl sokeria
  • 1/4dl punaviinisiirappia (voi lorauttaa vähän enempikin!)
  • n. 500g luumuja (riippuu luumun koosta, mutta noin 2-3kpl per nenä on ok)

Tarjoiluun

  • 2dl kuohukermaa
  • 1/2dl punaviinisiirappia

Mittaa viini, sokeri ja siirappi laakeaan kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää huuhdotut luumut ja anna kiehua 20-30 minuuttia hiljaa poristen. Tarkista luumuja ostaessasi, että luumut ovat varmasti kypsiä. Itselleni sattui muutama ylikypsä ja puoliraaka. Ja tietysti se puoliraaka osui siskoni lautaselle(ylikypsä meni muussiksi). Ihmettelin vähän hänen ilmettään, kun muut kehuivat jälkkäriä :D

Vatkaa kerma vaahdoksi ja valuta siirappi kerman joukkoon vähän ennen tarjoilua. Älä vispaa siirappia sekaan vaan sekoita "puolihuolimattomasti", jotta kermavaahto jää raidalliseksi. Tarjoile luumut haaleina.

280440.jpg

Kuva ei ole paras mahdollinen, koska kuvaamisessa on vielä opettelemista!