Kävimme lauantaina tankkaamassa kuukauden kulttuuriannoksen Kuopion kaupunginteatterissa. Kipaleen nimi oli Hilmanpäivät, joka on Agapetuksen (kirjailija Yrjö Soini) tuotantoa. Odotukset eivät olleet kovin korkealla näytelmän saatua jonkin verran pyyhkeitä kriitikoilta. Minä en kuitenkaan pahemmin muiden arvosteluista välitä, koska yleensä olen kuitenkin nauttinut näytelmistä. Tällä kertaa pyyhkeet olivat aivan ansaittuja. Näytelmä oli todella tylsä ja katsojaa aliarvioiva. Ymmärrän jos harrastelijateatteri menee joskus sieltä mistä aita on matalin, mutta kaupunginteatterilta odottaisi vähän laadukkaampaa tuotantoa. Yleensä lavalla juokseminen, karjuminen ja vanhojen vitsien kertominen ei kanna kovin pitkälle. Toivottavasti tämä ei tule toistumaan kovin usein!

Onneksi kuitenkin kotona odotti makoisa iltapala, joten kiirehdimme näytelmän jälkeen istumaan iltaa vanhempieni luokse. Olin aiemmin päivällä tehnyt feta-kasvispiiraan, jonka lisäksi oli Nissoksen salaatti, juustoja ja kaneli-uuniomenoita. Otin mallia piirakkaan Terhin keittiöstä, mutta kehittelin piiraan täytteen pitkälti omasta päästä ja täytyy sanoa, että osui aika nappiin.

926786.jpg

Feta-kasvispiiras

  • 1 pkt Sunnuntain ruis-perunapiirakkapohjia
  • 200g Patros fetaa
  • ½paprika
  • rasiallinen kirsikkatomaatteja
  • 10kpl mustia oliiveja
  • 2 punasipulia
  • loraus hunajaa
  • 2dl emmental juustoraastetta
  • 2½dl kevyt ruokakermaa
  • 2 munaa
  • ½tl paprikajauhetta
  • ripaus chilijauhetta
  • ripaus suolaa (oliiveista, fetasta ja juustoraasteesta tulee paljon suolaa)
  • mustapippuria
  • valkopippuria
  • 1tl Provencen yrttiseosta

Sulata taikina ja painele se voidellun piirakkavuoan pohjalle. Viipaloi punasipulit ja freesaa niitä hetki pannulla rypsiöljyssä. Mausta sipulit lorauksella hunajaa (tämä on muuten törkeen hyvä lisuke jauhelihapihveille). Murenna feta tasaisesti pohjan päälle. Puolita tomaatit ja asettele noin puolet tomaateista pohjalle. Viipaloi oliivit ja heitä ne tomaattien päälle. Levitä viimeiseksi punasipulit piirakan päälle. Sekoita maito, munat, 1½dl juustoraastetta ja mausteet sekaisin. Kaada neste täytteen päälle. Viipaloi paprika ja asettele paprikat ja loput tomaatit kauniisti piirakan päälle. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.

926791.jpg